USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Перевірка отримувачів субсидії: хто і як повинен буде повертати гроші

28 Грудня 2020 16:32
Встановлено порядок повернення помилково сплачених громадянам пільг. Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла, хто у результаті перевірки повинен буде повернути гроші державі і яким чином.

Про це вона повідомила в ефірі «Сніданку з 1+1», передає ТСН.

Марина Лазебна зазначила, що є три програми верифікації. Перша, коли людина хоче оформити виплати, перевіряють її доходи. Коли субсидію призначили, Міністерство фінансів перевіряє всі дані щодо реєстрів нерухомого майна, покупок (на суму від 50 тисяч за один раз), несплати ЄСВ за три місяці. Таким чином визначається, чи дійсно людина малозабезпечена. Третій етап – це коли через три роки знову проводиться верифікація.

«Є випадки, коли людина неправомірно отримала субсидію. Якщо людина не умисно це зробила, бо виникла якась помилка, то їй знову можуть призначити на наступний опалювальний період субсидію. Це врахують і людина не повертатиме грошей. Якщо ж це зроблено умисно, були приховані доходи чи майновий стан, то тоді повернути кошти доведеться», – наголосила міністерка соцполітики.

Також Марина Лазебна додала, що в Україні розширили програму отримання субсидій, а тому її зможуть мати більше українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus