USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Як влаштована система скупки голосів і хто нею керує: повне досьє на сітку Порошенка

15 Березня 2019 19:01
Громадський проект «Карусель-2019», який розповідає про скупку голосів на виборах президента, стверджує, що розкрив всю київську сітку Петра Порошенка.

Про сітку «Страна» розповіла першою. Це масовий підкуп виборців, яких спочатку відбирають агітатори президента, а потім направляють на видачу грошової допомоги – від держави або ж напряму від штабу президента.

«Карусель-2019» вперше наводить повний кадрову структуру – хто зі штабу Порошенка задіяний у цій схемі і як розподіляються обов’язки від верху до низу.

Після публікації розслідування сайт «Каруселі» перестав функціонувати. Але «Страна» встигла зберегти дані.

За даними сайту, керують на всеукраїнському рівні сіткою нардеп і заступник глави фракції БПП Сергій Березенко.

У той же час, на рівні регіонів є свої куратори.

Так, сайт детально розписує структуру управління цим проектом у Києві. «Карусель-2019» стверджує, що сіткою в Києві керує відомий бізнесмен Вадим Столар – один з «смотрящих» за всім земельно-будівельним бізнесом в столиці, по суті «куратор» офіційного мера Віталія Кличка.

Столар ще в кінці грудня почав курувати штаби Порошенка в Києві та Одесі.

Саме в його руках нібито сконцентровані бюджети усіх агітаційних структур: наметів, соцопитувань, публічних заходів. На цьому, низовому рівні, відбираються потенційні виборці президента, яких можна потім фінансово стимулювати прийти на дільниці і проголосувати за чинного президента.

Їх «досьє» направляються до Київського виборчого штабу (КІШ), який і контролює як роздачу грошей, так і окружні штаби.

Актив Столара складають члени громадської організації «Центр розвитку міста». Серед її засновників депутат Київради і племінниця Столара Людмила Костенко. До речі, цікаво, що керівником цієї ГО є Олексій Лузан – керівник польової структури в окрузі № 217 на Оболоні – рідному окрузі Столара.

Сам же Київський штаб, як з’ясувала «Карусель», розташовується на Спортивній площі, 3в, займаючи 6 і 7 поверхи. «Там сидить верхівка піраміди», – йдеться в статті.

Начальником КІШ є депутат Київради від БПП Андрій Андрєєв. Це людина Столара, який в столиці керує темою МАФів. Секретар штабу – депутатська помічниця Андрєєва Іванна Сокольникова. Вони удвох займають кабінет на 6-му поверсі.
Його зам - Дар'я Леусенко, яка раніше працювала в оргструктурах Партії регіонів.
Всією польовою структурою штабу керує Олександр Григор’єв – колишній керівник спортивної організації «Сагайдачний», яку заснувала Іванна Сокольникова.

Велика увага в штабі приділяється систематизації даних. Керівник напрямку Вероніка Кащеєва разом з родичкою Столара є засновником «Центру розвитку міста».

Навчальним центром керує Ганна Бандурка. Вона дружина Олександра Дениса – заступник начальника департаменту громадських комунікацій КМДА.

Один з найцікавіших відділів – це агітація. Ним керує глава Департаменту благоустрою Києва Андрій Фіщук. Тобто це колега глави штабу Андрєєва. Він виходець з Донбасу, як і практично весь агітаційний відділ.

Важливою персоною в штабі вважається Сергій Влащенко – керівник відділу ідеології і медійного супроводу. Його називають «смотрящим» за штабом від Столара.

Повна структура штабу вибудувана на інфографіці:
Окружні штаби мають над собою кураторів. Ось їх повний список.

Це секретар Київради Володимир Прокопів, депутат Київради від БПП Ігор Баленко, нардеп «Волі народу» Олесь Довгий, «народоволець» Олександр Супруненко, сам Вадим Столар, нардеп від БПП Володимир Ар’єв, БПП-шник Олександр Третьяков, нардеп від тієї ж політсили Максим Саврасов , депутат Київради Михайло Терентьєв, нардеп Дмитро Андрієвський і депутат Київради Олександр Бродський.

Структура всіх окружних штабів – нижче на схемах. Як бачимо, там працюють помічники зазначених вище депутатів, колишні радники Януковича і навіть діти пасторів церкви «Посольство Боже».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анатоль_ Показати IP 15 Березня 2019 19:11
Я в шоце, братове!
дідо Показати IP 15 Березня 2019 19:56
де дають бабло ? не відмовлюсь.
Упс! Показати IP 16 Березня 2019 08:44
Вгодований "героїв " стада мають знати в обличчя!
Іван . Показати IP 16 Березня 2019 12:35
Всі все знають ,час спливає , як водою це все змиє ,а у них надія -або пан ,а скоріш всього -ПРОПАВ ,посковзнувся ,і якщо не зможе втекти -УПАВ -це буде Господня кара за гріхи -яких незлічимо .
даня Показати IP 17 Березня 2019 08:45
ого скільки дармоїдів
мирка Показати IP 17 Березня 2019 11:47
Ще не весь зхавали грис,якщо так хочуть втриматись біля корита.
агент 007 Показати IP 17 Березня 2019 14:44
Пид*ры ...
Лидия Показати IP 17 Березня 2019 17:49
Олесь Довгий среди этих, а я еще хотела за него голосовать на депутатских выборах и подбивала своих, Спасибо что открыли глаза.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus