USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виборчому штабу Порошенка порадили не шукати «лазівки» у законодавстві

19 Лютого 2019 17:32
У Міністерстві внутрішніх справ радять виборчому штабу кандидата у президента Петра Порошенка не шукати «лазівки» у законодавстві.

Про це радник міністра внутрішніх справ, член координаційного штабу МВС із забезпечення правопорядку на виборах Іван Варченко повідомив під час брифінгу в Києві, коментуючи слова Руслана Князевича – керівника юридичної служби виборчого штабу кандидата у президенти Петра Порошенка – про те, що ЦВК має затвердити роз’яснення, згідно з якими оплата праці агітаторів не може вважатися підкупом виборців, пише УНІАН.

Варченко зазначив, що завдяки змінам до виборчого законодавства вдалося призупинити розгортання «мережі агітаторів» багатьох кандидатів у президенти, агітатори у цих «мережах» мали отримувати кошти, також планувався підкуп виборців та членів виборчих комісій.

"Сьогоднішнє законодавство забороняє будь-які додаткові виплати членам комісій, окрім передбачених бюджетом, забороняється додаткова плата агітаторам, спостерігачам. Все це розцінюється як підкуп виборців", – сказав Варченко. Також він звернувся до кандидатів у президенти із застереженням утриматися від підкупів виборців у будь-який спосіб, а також закликав держслужбовців і посадовців органів місцевого самоврядування не використовувати адмінресурс з метою агітації.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:ПІДКУП ВИБОРЦІВ? ЯК У ЛУЦЬКУ ПРАЦЮЄ СХЕМА АГІТАЦІЇ ЗА ПОРОШЕНКА ПІД ВИГЛЯДОМ ОПИТУВАННЯ

За його словами, посадовець може агітувати лише у відпустці. Крім того, коментуючи ініціативу Князевича, Варченко заявив: «Ми б дуже на радили штабам кандидатів шукати «лазівки» у законодавстві і намагатися обхідними шляхами порушити закон про вибори президента. Закон має імперативні норми, які забороняють давати й отримувати будь-які гроші за проведення виборчої агітації. Це стаття 64 частина 6 закону про вибори президента. Спроба назвати людей, які займатимуться агітацією, не агітаторами, я думаю, що це не гідно у нашій країні через 5 років після Революції гідності".

Як повідомлялось раніше, керівник юридичного відділу штабу Порошенка Князевич заявив, що штаб підтримує ініціативу Громадянської мережі «ОПОРИ» та Комітету виборців України звернутись до ЦВК з проханням роз’яснити, що оплата праці агітаторів не є підкупом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 19 Лютого 2019 18:49
С равным успехом можно советовать голодной кошке игнорировать сметану в тарелке...
ххх Показати IP 19 Лютого 2019 19:51
і тут з нас роблять лохів...........вже один в ростові ...цей вже не втече...........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus