USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волинські лісівники підгодовують диких кабанів узимку

30 Листопада 2022 07:44
З першими холодами дикі тварини стали частими гостями на підгодівельних майданчиках у лісі. Волинські лісівники до цього підготувалися заздалегідь.

Щоб частувати таких гостей, єгері обладнали спеціальні годівнички для козуль та оленів – більше 200 штук, підгодівельні майданчики для кабана – їх у мисливських угіддях держлісгоспів облаштовано 350, солонців – понад 700 штук. А також створено 50 підгодівельних комплексів, повідомляють у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Крім того, лісівники затоговили близько 20 тонн солі, понад 54 тонни сіна, 84 тисячі кормових віників, 156 тонн кукурудзи. Облаштовують і навіси для підгодівлі фазанів, нині їх уже більше сотні.

Лісівники щодня стежать, щоб всі місця підгодівлі були відповідно наповнені.

Встановили у волинських лісах і фотопастки. Тому що спостерігати за поведінкою тварин не просто цікаво, а дуже важливо. Таким чином можна дізнатися про кількість і види тварин. Буває, навіть вдається зафіксувати рідкісних мешканців лісу. А ще з допомогою камер лісівники вивчають звички звірів, їх поведінку, дізнаються, чи комфортно тваринам у цьому середовищі.

Читати ще: Гріли тварин ковдрами й пляшками з теплою водою: як Луцький зоопарк пережив блекаут

Як розповідає єгер Добренського лісництва ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Богдан Королік, саме в зимовий період диким звірам слід приділяти особливу увагу.
У цьому лісництві є два вольєри, площа яких становить 2 га. Там мешкають 7 великих та 14 малих диких кабанів. Ще є 15 кабанів, які проживають в угіддях лісництва. Там же розташовані й підгодівельні майданчики.
«Неабияку роль відіграє харчування диких тварин. До щоденного раціону входять кукурудза, коренеплоди, жолудь тощо. Кожного року робимо посів кормових полів. На сьогодні на підприємстві заготовлено 4240 кормових віників, 2277 кілограмів сіна, 12174 кілограмів коренеплодів», – розповідає Богдан Королік.

До слова, цьогоріч був гарний урожай жолудя, що сприяє кормовій базі кабана дикого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus