USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як зробити інгаляцію дитині, коли немає світла: поради МОЗ

29 Листопада 2022 07:25
Після масованої ракетної атаки РФ, коли столиця переживала блекаут, у мережі з'явилося фото маленької дівчинки, яку привезли на АЗС в Києві, аби вона могла скористатися життєво потрібним інгалятором.

Такі історії – непоодинокі, тому Міністерство охорони здоров'я надало кілька порад щодо того, як діяти, якщо лікар призначив дитині інгаляції, а електрики вдома немає, пише УП. Життя.

Зокрема, у відомстві закликають дорослих розглянути можливість придбати небулайзер (пристрій для інгаляцій) на батарейках, а також запас батарейок або акумуляторів до нього.

Також можна використовувати допоміжний пристрій для інгаляцій, який не потребує електроенергії. Утім пам'ятайте: перед тим, як купувати спейсер, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем щодо застосування приладу та отримайте чіткі рекомендації щодо дозування ліків.

Читати ще: Не тільки 103: як волиняни можуть додзвонитися у швидку при проблемах зі зв’язком

Про всяк випадок обговоріть та визначте з сімейним чи вузькопрофільним лікарем план дій на випадок, якщо у вас не буде доступу до небулайзера та спейсера, а дитина почуватиметься погано.

Подбайте про перехідник з розетки на usb, а також з прикурювача машини на usb. За його наявності ви зможете принаймні на короткий час увімкнути небулайзер за допомогою павербанка або зробити інгаляцію в авто.

На випадок, якщо у вас розрядиться телефон або мобільний зв'язок буде поганим, перепишіть на аркуш адреси найближчих «Пунктів незламності», щоб знати, де поряд можна зробити інгаляцію в разі відключення світла у вас вдома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus