USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Які обов'язки та повноваження матиме офіцер шкільної безпеки: пояснює освітній омбудсмен

31 Січня 2024 22:11
У школах, які розташовані поблизу кордону з Росією та Білоруссю, а також у прифронтових областях діятиме проєкт «Служба освітньої безпеки».

У межах ініціативи в навчальних закладах працюватимуть правоохоронці, повідомив освітній омбудсман Сергій Горбачов, передає УП. Життя.

Він пояснив, що на ці посади вже оголосили конкурс серед працівників поліції. Вони працюватимуть у школах пів року, а потім повернуться до виконання своїх попередніх обов'язків.

Де реалізовуватимуть проєкт з освітньої безпеки

Проєкт запроваджують у 402 закладах загальної середньої освіти. Він діятиме у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Чернігівській оластях.

Читати ще: Майже пів сотні волинських шкіл на кордоні з Білоруссю охоронятимуть офіцери безпеки

У цих регіонах велика кількість вибухонебезпечних предметів, які є загрозою для дітей.

Які завдання та повноваження освітнього офіцера

«Головний обов'язок офіцера Служби освітньої безпеки – сприяти створенню безпечного освітнього середовища у закладі освіти в межах своїх повноважень», – зазначив освітній омбудсмен.

До повноважень офіцерів входить:

- запобігання виникненню надзвичайних ситуацій;

- організація пропускного режиму;

- взаємодія з учасниками освітнього процесу;

- комунікація з екстреними службами;

- особисте реагування на правопорушення та у разі потреби виклик поліції.

Читати ще: Як у волинських школах працюватимуть офіцери освітньої безпеки

«У багатьох школах встановлюватимуть спецрамки та металодетектори, що допоможе виявляти небезпечні заборонені предмети, які хтось може принести до школи. Адже українські землі зараз є найбільш заміновані у світі. Крім того, в прикордонних областях держави та на територіях, наближених до лінії бойових дій, багато залишків снарядів, патронів та інших вибухонебезпечних предметів», – додав Горбачов.

Як освітній офіцер взаємодіятиме з керівником школи

Офіцер буде взаємодіяти та співпрацювати з керівником закладу освіти та підпорядковуватиметься відділу поліції громади.

Освітні офіцери мають створити пропускний режим, щоб не допустити до школи сторонніх людей, зброї чи вибухонебезпечних речовин.

Саме тому керівник навчального закладу має завчасно розробити процедуру відвідування школи для батьків та завчасно повідомляти про це поліцейському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus