USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Які щеплення потрібно робити в дорослому віці

21 Серпня 2018 20:42
Існує міф, що щеплення роблять лише у дитячому віці. Проте насправді імунітет проти деяких захворювань зберігається не на все життя, тому періодично необхідне повторне введення вакцин – ревакцинація.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

"Вакцинація від дифтерії і правця призначена не лише дітям, а і дорослим. Імунітет проти цих хвороб зберігається близько 10 років. Тому згідно з Календарем профілактичних щеплень, дорослим роблять планові щеплення проти дифтерії та правця кожні 10 років. Такі щеплення в державних закладах охорони здоров’я дорослі можуть отримати безоплатно", - йдеться у повідомленні.

Крім того, дорослим треба вакцинуватись проти окремих хвороб, якщо вони не отримали захист від них у дитинстві. Якщо ви не пам’ятаєте, чи робили щеплення, і немає медичних даних про імунізацію – лікар направить на відповідні аналізи.

Передусім перевірте наявність щеплень проти кору, краснухи та паротиту. Вакцини КПК є безоплатними для дітей і дорослих із груп ризику: медиків, освітян, студентів, військових, учасників Операції об’єднаних сил. Усі інші дорослі можуть придбати вакцину за власний кошт в аптеці і пройти щеплення у закладі охорони здоров’я.

Імунізація проти гепатиту B – це ще одне щеплення, яке обов’язково треба надолужити, якщо ви його пропустили. Для дітей вакцинація проводиться безоплатно, а дорослі можуть придбати вакцину за власний кошт. Вакцинація проти гепатиту В захистить від небезпечних наслідків вірусної інфекції – цирозу і раку печінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus