USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Якщо лучани самі не оберуть управителя ОСББ, це зробить міська рада

20 Листопада 2019 14:57
У Луцьку шукатимуть управителів для будинків, в яких досі не створено ОСББ. Для цього оголосили відповідний конкурс.

Про це йшлося 20 листопада під час засідання виконавчого комітету міської ради.

В.о. керівника департаменту житлово-комунального господарства Надія Коленда пояснила, що у місті надаються послуги з утримання будинків, але у зв'язку з новим законом послуга стає ширшою, тож наразі потрібно обирати управителів. З її слів, управитель необхідний, адже така послуга, як утримання будинків, не є законодавчо закрпіленою. Вона наголосила, що ЖКП можуть бути управителями, якщо вони мають відповідних кваліфікованих працівників.

Як ідеться в пояснювальній записці до проєкту рішення, за органами місцевого самоврядування залишилось право призначати управителя для будинків, які не можуть визначитися самі.

З метою забезпечення належної та ефективної експлуатації житлового фонду, виконавчий комітет міської ради вирішив провести конкурс з призначення управителів багатоквартирних будинків міста Луцька, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку або співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком.

Організатором конкурсу з призначення управителів визначили департамент житлово-комунального господарства, який має затвердити склад конкурсної комісії, положення про конкурсну комісію та конкурсну документацію з призначення управителів багатоквартирних будинків міста Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 20 Листопада 2019 16:14
Ще б така позиція про мера міста Луцька була...Терміново призначити вибори мера - а не відтягувати.
Споживач Показати IP 20 Листопада 2019 20:08
Управитель має бути з сертифікатом(визначає КМ).Таких просто немає.Все інше балаканина.Читайте законодавство України.Немає вже ніякого утримання,є виключно управління і відповідно нові договори вже мали бути в липні,яких немає.Ми оплачуємо послуги незаконно.
Руслана Показати IP 20 Листопада 2019 21:48
Створення ОСББ по Закону- кропітка справа, знаю особисто. Для людей не вистачає знань та підтримки на місцевому рівні. В головах людей лише негативний досвід ЖЕКів та недовіра до людей, які мають бажання очолити цей процес. В результаті "старі ЖЕКи" якось перетворяться в "нові управлінські компанії" , якщо зможуть конкурувати з новоствореними. І все залишиться по старому: куди за що і скільки люди платитимуть за утримання будинку - невідомо. "Призначити управителя" для кожного будинку від ЛМР простіше , ніж навчити людей самим управляти. Шкода.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus