USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькрада компенсуватиме 50% вартості генераторів для ОСББ та ЖБК: як отримати кошти

30 Листопада 2022 13:31
Луцька міська рада компенсуватиме половину вартості генераторів, які закуплятимуть для своїх потреб жителі будинків, в яких функціонують ОСББ, ЖБК, а також тих, в яких співвласниками призначено управителя будь-якої форми власності, відмінної від комунальної.

Відповідне рішення прийняли під час засідання сесії Луцької міської ради.

Депутати затвердили відповідне положення про часткове відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами та управителями багатоквартирних житлових будинків для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних житлових будинків Луцької міської територіальної громади у 2022-2023 роках.

Положенням передбачається відшкодування 50% вартості придбаних незалежних джерел електричної енергії, але не більше 40 тисяч гривень на багатоквартирний житловий будинок. Відшкодування здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

Для здійснення відшкодування вартості ОСББ, ЖБК управителі подають до департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради пакет документів, який складається з:

- заявки на часткове відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, за формою затвердженою згідно з додатком до цього положення;

- завіреної копії витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;

- копії протоколу співвласників багатоквартирного будинку про прийняття рішення щодо закупівлі обладнання;

- завіреної копії видаткової накладної на придбання незалежних джерел електричної енергії.

Відшкодування здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на банківський рахунок ОСББ, ЖБК або управителя, який зазначений у заявці.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Га? Показати IP 30 Листопада 2022 14:37
А бензин хто відшкодовувати буде?
До Га до Га? Показати IP 30 Листопада 2022 21:16
Пуйло відшкодує... А якщо серйозно, то вже як мед, то ложкою? Захочете, щоб працювало, то купите. А як не захочете, то тут нікого не змусиш. Потрібно буде, то знайдете і гроші і паливо. Хоча, нехай би воно те все не потрібно було нікому і ніколи.
Микола Показати IP 30 Листопада 2022 15:20
А газопідведення до міст кацапи нам точно не переб'ють? Я просто хвилююсь чи мені буде більш потрібно телефон зарядити чи може взяти більший генератор щоб слугував обігрівачам
До Миколи до Микола Показати IP 30 Листопада 2022 20:56
Більшої потужності генератор, щоб ним нагрівати хату, чи квартира це один з найменш ефективних методів нагріву. Ще як варіант запускати від генератора інверторний кондиціонер, чи тепловий насос. Але навіть при цих розкладах виходить ну таке-собі "задоволення". Я перевіряв, тому знаю не в теорії. За витрачені таким чином на бензин гроші краще їдьте десь подалі (в село палити грубу, чи до Польщі на пана працювати)...
Микола до До Миколи Показати IP 1 Грудня 2022 09:10
У мене кондиціонер є. І ще в кількох квартирах. Зекономимо 4 кіловати потужності з мінімалістичних 80 на під'їзд, таких щоб не замерзнути на смерть в квартирі. Всю країну на кондиціонери не переведуть, тому наявні теж не будуть працювати. Просвіта з нашим народом, на жаль, не працює, це дорого і легше самоповірити, що кацапня відбере в нас лише частину комфорту, а не усі централізовані джерела енергії. Люди досі купують радіатори та "дуйчики" і абсолютна більшість переконана, що якийсь метод прямої віддачі тепла більш економний чи правильний, пізно ставити кондиціонери там, де уже не із зарплати, а із заощаджень живуть
Анатолій Показати IP 30 Листопада 2022 15:39
осбб це приватна структура, в місті є нагальна потреба подачі тепла, води в оселі всім громадянам, кошти громади мають бкти спрямовані на забезпечення, громадян, теплом та водою. 40% відшкодування це вже тхне корупцією.
Лучанин до Анатолій Показати IP 30 Листопада 2022 16:57
На жаль, в ОСББ дуже багато корупції, відкатів та ін. Виходить, що люди, які живуть поряд в будинку дурять своїх сусідів.
До Анатолія до Анатолій Показати IP 30 Листопада 2022 21:05
То не купуйте і ніхто нічого відшкодовувати не буде, тож справа добровільна. Всім не догодиш, пропонують варіант резервного електропостачання і часткового повернення витрачених коштів, збирайте збори і вирішуйте чи потрібно це вашій громаді, чи ні. Аби потім не шкодували, що шанс був і його не реалізували. А про нагальні потреби і про те, що всі мають бути забезпечені, це все добре, але в разі виходу з ладу однієї з централізованих котелень, чи ще однієї, або кількох трансформаторних підстанцій навряд чи буде можливість щось централізовано забезпечувати. В такому разі будете мати хоч щось. Все ліпше ніж нічого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus