USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Який сир ідеально підходить для чізкейку*

27 Лютого 2019 18:35
Чізкейки — улюблений десерт багатьох людей. Який сир обрати для цієї страви?

Який сир ідеально підходить для чізкейку?

Для багатьох чізкейк — найулюбленіший десерт. Він відрізняється тонким гармонійним смаком, неперевершеною красою та просто тане у роті. Чізкейк — це зовсім не традиційний український десерт, до нас він прийшов з американської та європейської кухні. По суті цей десерт складається з сирної запіканки та суфле, проте він приносить велике задоволення людям, які його куштують.

Якщо згадати історію, то знавці та великі кулінари вважають, що перший чізкейк приготували ще в Стародавній Греції, проте тільки потрапивши до Сполучених Штатів Америки він отримав своє визнання. Є безліч варіантів приготування чізкейку на сайті https://blog.metro.ua/ru/edim/kak-prygotovyt-chyzkejk-malenkye-sekrety-populyarnogo-deserta/.

Особливості приготування страви

Взагалі класичний чізкейк складається з таких інгредієнтів:

- вершковий сир;

- кисломолочний сир;

- курячі яйця;

- цукор;

- вершки;

- ягоди;

- фрукти.

Ці, на перший погляд дуже прості складові, в руках умілого кондитера можуть стати чимось неперевершеним та дуже смачним. Дуже часто десерт прикрашають вершками, шоколадом, желе, ягодами, фруктами на свій смак.
Приготувати чізкейк не так просто, як здається на перший погляд, проте це дуже творчий та цікавий процес. Дуже часто не тільки новачки, а й майстри стикаються з тим, що під час приготування десерту утворюються маленькі тріщини в начинці, як тільки основа остигає.

З цим можна боротися, якщо, як зазначають відомі кулінари, запікати десерт на дуже маленькому вогні та повільно охолоджувати чізкейк після приготування. Якщо навіть після таких секретів тріщини все одно з'явилися, то все це можна замаскувати зверху желе, вершками та іншими смачними прикрасами.

Як обрати бездоганний сир для чізкейку?

Тріщини в начинці — це взагалі не сама велика проблема, яка може виникнути під час приготування. Гарантія смачного європейського чи американського десерту залежить від якості сиру, який буде використовуватися.

Важно відмітити, що мається на увазі тільки вершковий сир, тому після приготування десерт не стає занадто солодким чи солоним. Традиційний сир на смак насправді має бути трохи кислим, тому він ніяк не переважає в десерті та ідеально гармонує з іншими інгредієнтами. Для людей, які звикли їсти сир «Янтар», «Дружба» зараз буде розчарування, оскільки ці сири взагалі не підходять для такого десерту, як чізкейк.
Світові кондитери рекомендують готувати чізкейк тільки з вершкових сирів, які складаються з двох інгредієнтів: сметани та вершків. Ідеальним варіантом для приготування цього десерту вважається вершковий сир «Філадельфія».

Як готується вершковий сир «Філадельфія»?

Потрібно добре змішати вершки та сметану. Потім суміш обертається в спеціальній центрифузі для видалення зайвої сироватки. Після цих дій виходить дуже ніжний сир.

В Америці дуже часто під час приготування цього десерту замість «Філадельфії» використовують сир, який вони називають крімчіз. Якщо перекласти, то це вершковий сир. В США його продають в достатньо великих упаковках, а сам сир чимось схожий на трохи солоне вершкове масло, яке в рази дешевше, ніж сир «Філадельфія».

Якщо казати про українську кухню, то наші кондитери довго намагалися знайти ідеальні замінники «Філадельфії» та дійшли висновку, що варіантів не так багато. Зазвичай використовується сир «Кірі», «Рікотта», «Маскарпоне».

В українських кафе, ресторанах зазвичай подають чізкейк тільки приготований на основі «Філадельфії», щоб досягти того смаку, який знають по всьому світу, проте інші сири можуть додати своєї родзинки та допомогти подивитися на відомий десерт зовсім по-новому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Показати IP 5 Січня 2021 11:15
А чому не вжити чудове українське слово СИРНИК ? Калькування зовсім не є ознакою підвищеного інтелекту. І "Філадельфія" , до речі, - тільки лежала коло сиру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus