USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Яма на ямі: до сіл поблизу Луцька не хоче їздити громадський транспорт

31 Грудня 2021 17:49
«Там, де закінчується нормальна дорога, починається село Сапогове», – іронізують місцеві жителі. Водії кажуть: маршрутки після такої дороги доводиться одразу ж ставити на ремонт.

Жителі сусідньої Жабки теж скаржаться на якість дороги, мовляв, через її стан туди не хоче їздити громадський транспорт, мало того, навіть велосипедом їхати складно, повідомляє телеканал «Аверс».

«Наприклад, коли ти влітку виїжджаєш на ровері, проїхав кілька метрів і просто пробив колесо – через те, що дороги немає, скрізь або каміння, або незрозуміло що. Звісно, хочеться, щоб дорога хоч якась була», – каже житель Жабки Олег Годун.

Цю вулицю поки оминає маршрутка №19, яка сполучає Сапогове та Луцьк. Утім відрізок від цього села до Прилуцького водії маршруту теж не надто полюбляють – мовляв, автобуси потім доводиться латати, бо там – яма на ямі.

«Зараз позамерзало все, яма на ямі. Улітку трохи пройдуть тим грейдером, підрівняють. То ще більш-менш можна їхати. А зараз – ну ніяк. Все б’ється: ресори, амортизатори», – бідкається водій маршрутки №19 Михайло Лук’янчук.

«Транспорт на ходу розкручується» – додає його колега Олег.
Начальник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка запевняє: в Жабку маршрутку №19 пустять.

«За пропозицією старости та за зверненнями жителів села Жабка щодо курсування автобуса розглядаємо можливість змінити частково кінцеву зупинку цього автобусного маршруту, щоб маршрутка проходила через вулицю Козацьку, – каже він. – Під час обстеження виявили, що цією вулицею не зможуть проїхати автобуси, бо там деякі жителі дерева висадили – вони частково виходять на проїжджу частину. Там треба провести технічні заходи для забезпечення доїзду до кінцевої зупинки».

Та й до села Сапогове багатостраждальну дорогу мають поремонтувати.

«Щодо села Сапогове, то на сьогодні там дорога 1 км 300 м має часткову ямковість. Але, я думаю, це питання буде залагоджено. Департамент ЖКГ повідомлено, – додає Віктор Главічка. – Розмовляв з перевізником, який обслуговує маршрут №19 – перевезення будуть здійснювати, жодних відмов немає».

До слова, проблему поганої дороги піднімав на сесії Луцькради староста Прилуцького старостинського округу Олександр Гурський. Міські депутати теж пообіцяли посприяти у розв’язанні проблем з дорогами округу. Втім нині, у зимову пору, ремонтні роботи проводити не на часі, тож повністю виправити ситуацію вдасться лиш із приходом тепла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
турист Показати IP 31 Грудня 2021 22:47
Сапогове - це чоботів, а Сокиричі - Топоркове.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus