USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ятки у середньовічному стилі, сувеніри та вишиванки: що може бути на місці Центрального ринку

10 Липня 2020 12:46
До остаточного затвердження концепції облаштування території Центрального ринку після демонтажу контейнерів, на місці колишнього базару можуть облаштувати міні-ринок у середньовічному стилі, на якому здійснюватиметься торгівля сувенірами, вишиванками, витворами народного промислу та натуральними, домашніми продуктами харчування.

Про це під час дистанційного засідання позачергової 86 сесії Луцької міської ради повідомив депутат Ігор Поліщук.

З його слів, за станом на сьогодні, оголошений Всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращу концепцію облаштування території Центрального ринку.

Як повідомив обранець громади, другий етап конкурсу відбудеться у кінці липня. До другого етапу відібрали 6 учасників. Усі ці роботи будуть виставлені на вулиці Лесі Українки, крім того з ними можна буде ознайомитися на офіційному сайті Луцької міської ради подати свої пропозиції і так далі.

«Що може бути на цій території до прийняття та затвердження цієї концепції? Там можна буде організувати торгівлю такою групою товарів, як сувеніри та продукти харчування виключно домашнього, натурального походження. Ці речі можуть привабити і туристів, і лучан. Але це буде зовсім маленький ринок, не більше трьох рядів у середньовічному стилі. Крім того на цих рядах можлива торгівля вишиванками, витворами майстрів народного промислу тощо. Ці речі органічно поєднуються між собою», – зазначив депутат.

Водночас, він зауважив, що, за станом на сьогодні, на ринку залишилось небагато торговців. «Торгують запчастинами, сантехнікою і т.д. Є 4-5 рядів, на яких продають продукти. Тим часом всередині павільйону заповнені не всі ряди, тому ми можемо забрати продавців домашніх продуктів харчування всередину об’єктів нерухомості», – пояснив обранець громади.

Натомість, зі слів депутата, на лівій частині Центрального ринку запланували облаштування парковки. Але все залежатиме від того, яка концепція стане переможцем.

«На Театральному майдані ми обмежили рух транспорту – там пішохідна зона. Буде парковка на вулиці Глушець, і на лівій стороні ринку, яку ми вже демонтували. Там буде й кінотеатр на колесах. Ви бачите, що наразі на цій території тривають протести. Велика кількість псевдоактивістів з Херсону тощо, які можуть пошкодити майно людей», – акцентував депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 10 Липня 2020 12:58
З часом ці "три ряди" знову переростуть у шанхай. Та ще й 5 рядів на землі на картонках з"явиться.
Лучанин Показати IP 10 Липня 2020 13:18
Він не народний обранець
Читатель Показати IP 10 Липня 2020 14:39
Что такое ятка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus