USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Єдиний квиток Smart Ticket на всі види транспорту по Україні: як працює і де купити

22 Вересня 2020 15:26
В Україні вже сьогодні, 22 вересня, має запрацювати єдиний е-квиток на всі види транспорту – Smart Ticket.

Про це повідомляє телеканал 112 Україна.

«Він має спростити для мандрівників планування маршруту по країні та навіть враховувати в подорож квиток на метро», – йдеться у повідомленні.

Всі види транспорту в єдиному інтерфейсі

Єдиний квиток має містити всю подорож на різних видах транспорту, система обчислює всі стикування і надасть найбільш вигідну пропозицію. Додатково за бажанням можна буде вибрати проміжні пункти, бажану дату прибуття.

В описі проєкту стверджується, що купити квиток за день до відправлення вкрай складно, і споживач йде до альтернативних операторів. Зате нова система Smart Ticket знайде квиток навіть за годину до відправлення.

Ще одне нововведення – нарешті можна буде купити квиток на електричку онлайн.

Крім цього, до проєкту може приєднуватися будь-яка компанія, яка продає квитки в форматі онлайн, заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Натомість комунальні транспортні підприємства зможуть використовувати для цих цілей державну платформу. Після приєднання бази даних перевізника інтегруються з транспортним порталом електронних послуг Мінінфраструктури.

Як купити квиток?

На цей час купити квиток можна тільки на сайті сервісу Smart Ticket, окремого спеціального додатку немає. Планується, що купити квиток можна буде в додатку «Дія».

Згодом придбати єдиний квиток можна буде в касах або інших системах з продажу квитків.

Щоб купити квиток онлайн, потрібно зайти в розділ «пошук квитків онлайн», вибрати дату на напрямок поїздки, можна додати квиток назад. Поки сервіс показує тільки пропозиції поїздів «Укрзалізниці», міжміських автобусів ще немає.
У недалекому майбутньому планується підключити е-квиток для літаків, автобусів і всього громадського транспорту. Зокрема, розробляють підключення до системи інших перевізників, які готові співпрацювати. Вже йде розробка підключення до системи перевізників SkyUp і Gunsel.
Пасажир отримає єдиний електронний квиток на email. Також він отримує QR-коди всіх інших квитків на випадок проблем з ідентифікацією. SmartTicket буде зчитуватися за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера.

Як повернути квиток?

В описі наголошується, що зараз повернення квитка обмежене тимчасовими рамками та сумою. Однак єдиний квиток гарантує повернення 100% вартості.

Так, на сайті є розділ «повернення квитків», де потрібно заповнити форму.
Скільки коштуватиме?

Зараз вартість єдиного квитка дорівнюватиме вартості окремих квитків, але Міністерство допрацьовує так звану економічну складову сервісу.

Планується програма лояльності-знижки, накопичення відстаней і т. п.

У яких містах працюватиме квиток?

Зараз один проїзний на всі види громадського транспорту діє в таких містах, як Київ, Харків і Дніпро. Криклій запевнив, що до кінця року послуга буде можлива у всьому столичному транспорті, в Харкові, Маріуполі та Львівській області. Крім того, це стосується автобусних і авіаперевізників. Орієнтовно протягом місяця до Smart Ticket підключать весь муніципальний транспорт Києва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus