USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Єрмак офіційно підтвердив створення коаліції винищувачів для України

19 Травня 2023 20:21
19 травня президент США Джо Байден поінформував лідерів G7, що Вашингтон підтримує спільні зусилля з союзниками та партнерами щодо підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16.

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував подію в ефірі телемарафону, передає ТСН.

«Не можу не сказати про важливу подію, яка сьогодні відбулася – про офіційну заяву наших партнерів, найперше – Сполучених Штатів Америки, про їхню участь в коаліції літаків, про початок тренування наших пілотів на літаках, включаючи F-16», – заявив Єрмак.

Він зазначив: подія, над якою працювала команда Президента України – нарешті офіційно сталася 19 травня.

«Повідомлення президента Байдена, з яким Зеленський буде зустрічатися в найближчі дні. Думаю, що в деталях буде проговорювати не тільки це питання, а й багато інших питань. Але від сьогодні можна сказати офіційно про створення коаліції літаків. Це говорить, що Україна дуже скоро буде мати все необхідне для того, щоб захистити наше українське небо», – підсумував Єрмак.

Раніше Володимир Зеленський привітав історичне рішення США та американського президента Джо Байдена щодо підтримки міжнародної коаліції винищувачів для України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus