USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

ЄС планує підвищити вартість шенгенських віз

20 Червня 2018 13:08
Посли Європейського Союзу планують провести переговори щодо внесення змін до візового кодексу. Згідно зі змінами, вартість віз зросте до 80 євро.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС, передає «Прямий».

«Ефективне управління міграцією включає в себе забезпечення змоги повернути тих, хто не має права залишатися в ЄС. Нові правила візового кодексу дадуть нам ще один інструмент для реагування на ті треті країни, які не хочуть повертати своїх власних громадян», - заявив Валентин Радев, глава МВС Болгарії, яка головує в Раді ЄС.

За словами Радева, зміни передбачають модернізацію візової політики ЄС. Це дозволить підвищити безпеку і розширити наявні інструменти для вирішення проблем міграції.

Читати ще: 7 євро за безвіз: як і коли зміняться правила в’їзду до Шенгену

Вартість в'їзних документів буде збільшено з 60 до 80 євро, «щоб держави-члени Євросоюзу могли більшою мірою покривати витрати на оформлення віз».

Згідно з реформою, заявки на отримання віз можна буде подавати в період до шести місяців і не пізніше, ніж за 15 днів до поїздки.

Реформа передбачає встановлення між країнами ЄС «узгодженого підходу до видачі багаторазових в'їзних віз для постійних мандрівників з позитивною історією». Період, на який європейська влада може видати їм шенген, може поступово збільшуватись від одного до п'яти років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
залізна завіса Показати IP 20 Червня 2018 15:53
розвертається на 180 град

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus