USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄС виділить Україні понад 190 млн євро на боротьбу з коронавірусом

9 Квітня 2020 15:08
Понад 190 мільйонів євро отримає Україна від Євросоюзу у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Програму допомоги країнам-партнерам затвердила Єврокомісія, інформує ТСН.

Це гроші за програмою «Східне партнерство». Фактично не нові, а перенаправлені з інших проектів. Тепер ці мільйони підуть на медичне обладнання, підтримку вразливих людей, кредити малому бізнесу, онлайн-освіту та боротьбу із фейками.

Загалом ЄС своїм партнерам виділить 15 мільярдів євро. Велика частина цих грошей піде в Африку. В Європі зараз хочуть спрацювати на випередження і не дати вірусу повернутися пізніше.

Як рятувати європейську економіку у часи коронавірусу, міністри фінансів країн ЄС не можуть вирішити. Відеоконференції з цього приводу тривають від 7 квітня. Італія та Іспанія, що найсильніше постраждали від коронавірусу, вимагають розділити борги через вірус на всіх. Німеччина, Нідерланди, Австрія та Фінляндія платити за сусідів не хочуть.

Натомість низка країн вже готуються знімати карантинні обмеження. Але дуже повільно, і поступово. Фінляндія через два тижні відкриє дитячі садочки. Чехія дозволить займатися спортом без маски, і ходити в ліс. Поступово готуються знімати обмеження Австрія, Нідерланди, Данія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus