USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ЄС закликає Раду прийняти бюджет-2018 без правок комітету

4 Грудня 2017 14:45
Європейський Союз закликає Верховну Раду ухвалити бюджет на 2018 рік у спочатку запропонованому урядом варіанті, без правок, запропонованих бюджетним комітетом.

Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Х‘юг Мінгареллі на форумі в Києві, повідомляє УНІАН.

«Ми вітали пропозицію прем'єр-міністра Гройсмана передбачити 1% доходів бюджету для Фонду регіонального розвитку. З нашого погляду, це дуже мудро. Таке фінансування для Фонду регіонального розвитку дало б змогу розвивати менш економічно успішні регіони. Але ми стурбовані тим, що бюджетний комітет Верховної Ради вирішив зменшити цю суму на 5 млрд грн. Ця пропозиція в разі схвалення зменшить фінансування Фонду регіонального розвитку більш ніж наполовину і зменшить шанси для прозорої підтримки тих регіонів України, які найбільше потребують підтримки для економічного зростання. Ми закликаємо Верховну Раду повернутися до початкового бюджету, який був запропонований урядом», - сказав він.

Нагадаємо, 1 грудня Кабінет міністрів затвердив проект державного бюджету України на 2018 рік з показником дефіциту в розмірі 77,9 млрд грн, або 2,4% ВВП, до другого читання у Верховній Раді, доопрацьований після прийняття парламентом за основу 14 листопада з низкою поправок згідно з висновком Комітету з питань бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus