USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Євробачення-2023: Фінал конкурсу вперше покажуть у кінотеатрах

25 Березня 2023 23:31
Гранд-фінал пісенного конкурсу «Євробачення» вперше транслюватиметься в прямому ефірі в кінотеатрах по всій Великобританії.

Про це повідомляють BBC і сайт eurovisionworld.com.

Ліверпуль прийматиме фінал «Євробачення-2023» у суботу 13 травня, після двох півфіналів.

Квитки на фінал на стадіоні «Ліверпуль Арена» розкупили за 2 години після того, як вони з’явилися в продажу 7 березня.

Квитки на кінопокази, які транслюватимуться у понад 500 кінотеатрах, можна буде придбати з 10:00 понеділка 27 березня.

Джон Треверс із CinemaLive, який буде розповсюджувати подію в кінотеатрах, сказав, що компанія рада співпрацювати з BBC, щоб перенести конкурс на великий екран.

«Ми хочемо, щоб глядачі отримували задоволення, приходили групами, одягали свої костюми і збиралися разом, щоб насолодитися цією історичною подією на великому екрані», – сказав він.

Тим часом Європейська мовна спілка (EBU) підтвердила, що обрала TikTok для прямої трансляції конкурсу, а також для випуску ексклюзивних виступів і закулісного контенту.

Ведучими конкурсу стануть зірка «Теда Лассо» Ханна Вотдінгем, суддя шоу «Британія має талант» Альоша Діксон, українська співачка Юлія Саніна та ведучий ток-шоу Грем Нортон, який також коментує «Євробачення» для британської телеаудиторії.

Нагадаємо, «Євробачення-2023» проводиться в Ліверпулі після того, як минулорічний учасник від Великої Британії Сем Райдер посів друге місце, поступившись українському «Kalush Orchestra».

Оскільки вторгнення Росії не дозволило Україні як країні-переможцю провести конкурс у 2023 році, організатори заявили, що Великобританія проведе його від її імені.

Україну на конкурсі в Ліверпулі представить гурт TVORCHI з оновленою версією треку Heart of Steel.

А від Великої Британії цьогорічним учасником була обрана Мей Мюллер із піснею I Wrote A Song.

37 країн візьмуть участь у пісенному конкурсі Євробачення-2023: Албанія, Вірменія, Австралія, Австрія, Азербайджан, Бельгія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Греція, Ісландія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Латвія, Литва, Мальта, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Марино, Сербія, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Україна, Сполучене Королівство.

Три країни з Євробачення-2022 не братимуть участі в Євробаченні-2023: Болгарія, Чорногорія та Північна Македонія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus