USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Єврокомісія готує план відновлення економіки обсягом 1 трлн євро

27 Травня 2020 15:29
Єврокомісія готує план відновлення економіки блоку обсягом 1 трлн євро, його мають презентувати сьогодні.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Euractiv.

Європейська комісія у середу, 27 травня, має презентувати план відновлення економіки блоку після кризи, зумовленої пандемією коронавірусу. Він передбачає гранти, позики та гарантії на загальну суму понад 1 трильйон євро.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія прогнозує зниження ВВП єврозони у 2020 році на рекордні 7,75% і після цього зростання на 6,25% у 2021 році. Згідно з прогнозом, економіка окремих країн блоку, зокрема, Італії, Іспанії та Греції, може впасти більш ніж на 9%.

Єврокомісія вже отримала підтримку Франції та Німеччини для запозичення 500 млрд євро на фінансових ринках для допомоги країнам і секторам економіки, які найбільше постраждали від коронавірусу – з такою ініціативою виступили Еммануель Макрон та Ангела Меркель.

Ідея, яка викликає найбільший спротив деяких країн блоку, полягає у тому, що частина запозичених коштів будуть надаватися як допомога, а не позики.

Зокрема, проти такого підходу виступили Австрія, Данія, Швеція та Нідерланди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus