USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європарламент закликав скасувати будівництво «Північного потоку-2»

13 Грудня 2018 10:39
Європейський парламент засудив будівництво газогону «Північний потік-2», що йде в обхід України.

Про це йдеться у резолюції про стан впровадження Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Цей документ підтримали 433 євродепутати, 105 проголосували проти і 30 утрималися, повідомляє ТСН.

Члени Європарламенту засуджують будівництво газопроводу «Північний потік-2», «оскільки це політичний проект, який створює загрозу європейській енергетичній безпеці».

Парламентарі зазначили, що Україна відіграє вирішальну роль у європейській енергетичній мережі, тому вони закликали скасувати будівництво газопроводу.

У резолюції також йдеться про те, що європарламентарі високо оцінюють Україну за належне співробітництво в енергетичному секторі та її досягнення у сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, при цьому наголошуючи на необхідності продовження реформ, зокрема на ринку газу та електроенергії.

Зазначимо, що проти запланованого будівництва газопроводу «Північний потік-2» завдовжки 1200 кілометрів активно виступає Україна, котра непокоїться через можливу втрату ролі транзитера газу. Активно критикують проект також Польща і балтійські країни, котрі застерігають ЄС від залежності від російського газу. Проти німецько-російського газового проекту виступає і адміністрація президента США Дональда Трампа.

Німеччина, своєю чергою, неодноразово запевняла, що проект має суто економічний характер. Оператором проекту газогону є підприємство Nord Stream AG, «дочка» російського концерну «Газпром». Окрім російського енергетичного гіганта, в проекті беруть участь німецькі концерни Wintershall та Eon Ruhrgas – їхні частки становлять 15,5 відсотки кожна, у Gasuine з Нідерландів та Engie з Франції – 9 відсотків. Консорціум планує додатково до вже наявної першої нитки газогону побудувати ще одну – Балтійським морем із Росії до Німеччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 13 Грудня 2018 11:54
Голосуй не голосуй все равно получишь ...!
999 до 777 Показати IP 13 Грудня 2018 13:09
Скрепу в ботоксное дуп_о, и не одну. Хотя вам и не привыкать, лишняя хромосома как никак ...
Я Показати IP 13 Грудня 2018 18:11
європарламент вже став стадом клоунів.. хто їх слухає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus