USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Євросоюз продовжив санкції проти Росії

27 Червня 2019 16:18
Європейський Союз офіційно продовжив економічні санкції проти Росії через агресію в Україні, зокрема – невиконання Мінських домовленостей, пише канал 24.

Обмеження діятимуть щонайменше пів року – до 31 січня 2020 року.

Відповідне рішення 27 червня ухвалила Рада ЄС. Економічні санкції проти РФ стосуються фінансового, енергетичного, оборонного секторів і товарів подвійного призначення.

27 червня 2019 року Рада продовжила до 31 січня 2020 року економічні санкції, спрямовані проти специфічних секторів російської економіки, – йдеться у рішенні ЄС.

Рішення про збереження антиросійських санкцій Євросоюз ухвалив на основі інформації про стан реалізації Мінських угод, яку канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон представили Єврораді 20-21 червня 2019 року.

«Після цього Європейська Рада закликала до термінового відновлення переговорних зусиль з метою імплементації Мінських угод і заходів, спрямованих на відновлення довіри між сторонами. У цьому контексті лідери ЄС одностайно погодилися зберегти економічні санкції проти Росії», – додали у ЄС.

Що відомо про санкції ЄС проти Росії?

Коли вперше були введені санкції ЄС проти Росії? Вперше Євросоюз ввів санкції проти Кремля у 2014 році через агресію в Криму і на Донбасі. З того часу, обмеження постійно продовжувалися через небажання Москви почати деескалацію ситуації та відмову повертати окупований півострів Україні.

Хто потрапив у список санкцій ЄС? Понад 200 громадян РФ і організацій, що займаються різною діяльністю в окупованому Криму і в так званих невизнаних республіках «ДНР» та «ЛНР».

Економічні санкції ЄС включають: обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для п’яти російських державних банків та їх дочірніх структур, а також для трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних компаній; заборона на торгівлю зброєю (імпорт і експорт); заборона на поставки в Росію товарів подвійного призначення для потреб ЗС РФ; обмеження доступу РФ до стратегічних технологій та послуг в області нафтовидобутку.

Скільки втратила РФ через санкції? Накопичені втрати від санкцій проти Москви становлять до 5% ВВП РФ, а це приблизно 50 мільярдів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 27 Червня 2019 16:40
Какая вам разница. сколько теряет Россия? Сами по миру пойдем скоро. А вот русским похоже санкции эти до одного места.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus