USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Євросоюз виділить понад €33 млн для постраждалих у Бейруті

7 Серпня 2020 08:14
Європейський Союз виділить Лівану понад 33 млн євро на потреби постраждалих від вибухів у Бейруті.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву на сайті Єврокомісії.

«Комісія мобілізує понад 33 мільйони євро на невідкладні потреби, медичну підтримку та обладнання, а також на захист критично важливої інфраструктури. Комісія розгляне питання про подальшу підтримку залежно від поточної оцінки гуманітарних потреб», – йдеться у заяві.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у телефонній розмові з прем’єр-міністром Лівану Хасаном Діабі висловила співчуття та підтримку ліванському народу. Вона запропонувала допомогу ЄС для проведення повної оцінки потреб із реконструкції Бейрута і відновлення країни, а також підтримку Єврокомісії в переговорах з міжнародними фінансовими інститутами.

«Президент Комісії підкреслила можливість мобілізації експертів і обладнання для допомоги в оцінці ступеня збитків і роботі з небезпечними речовинами, такими як азбест та інші хімічні речовини. Це може бути важливо для цивільних структур, а також для відновлення порту Бейрута», – наголосила вона.

Фон дер Ляєн зазначила, що ЄК готова вивчити шляхи активізації торговельних відносин з Ліваном, зокрема, шляхом преференційних режимів і полегшення митних формальностей.

Увечері 4 серпня в результаті потужних вибухів у порту Бейрута загинуло 135 осіб, ще близько 5 тис. отримали травми. Крім того, рятувальники розшукують ще більш як сто осіб, які зникли безвісти. За попередньою інформацією, вибухнули 2,7 тисячі тонн нітрату амонію (аміачної селітри), які шість років зберігали в порту без дотримання заходів безпеки.

У результаті руйнувань понад 300 тисяч жителів Бейрута змушені залишити свої домівки. Губернатор Бейрута Марван Аббуд заявив, що збитки від вибуху у порту можуть збільшитись до 15 мільярдів доларів.

Судно належало російському бізнесменові Ігорю Гречушкіну. Борис Прокошев був капітаном «Росуса» під час плавання з Грузії в Мозамбік у 2014-му. Після того, як суховантажне судно заарештували в Бейруті, Прокошев і ще кілька членів екіпажу майже рік не могли повернутися на батьківщину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus