USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

«Йому збували ці наркотики працівники поліції», – адвокат школяра з Волині, якого засудили до 6 років

21 Січня 2021 16:54
Адвокат школяра з Ратного, якого засудили за збут наркотиків, переконує, що суддя, який вів справу, на початках був налаштований зробити хлопця винним. Більше того, як каже захисник, ніхто не розслідував, де школяр міг взяти канабіс, бо до цього причетні самі поліцейські.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів адвокат засудженого школяра Віталій Жуковський.

Нагадаємо, 23 грудня 2020 року Ратнівський районний суд засудив одинадцятикласника до шести років колонії за торгівлю наркотиками. Хлопця звинуватили в тому, що він двічі продав канабіс: у першому випадку йшлося про три грами за 440 гривень, у другому, перед самим затриманням, про вісім грамів за 700 гривень. Вирок шокував його родину, адвоката і навіть поліцейських, які збирали проти нього докази.

Як повідомив Віталій Жуковський, головуючий суддя вже з самого початку налаштовувався на швидкий розгляд справи і не хотів розбиратися детально.

«Батьки забрали диски з аудіозаписами засідань. Справу розглядав голова суду Василь Лях. І щойно почався розгляд справи, нас схиляли до того, щоб підзахисний свою провину визнав повністю. В цього судді всі винуваті. Якщо прокуратура каже, що винен, значить так і є. Суддя не хотів розбиратися і розглядати, чому докази недопустимі. Оперативний працівник, який виступає свідком у справі, збирає докази. Його допитують в якості свідка, і він складає документи. Це неприпустимо», - пояснює захисник.

Віталій Жуковський переконує: хлопець ніякий не дилер, яким його зробили слідчі. З двох випадків, які пред’явила йому поліція, Максим визнав тільки перший, який стався у квітні. Ба більше, ніхто й не розслідував, де і як школяр взяв наркотичну речовину.

«Не відстежували та й не могли відстежити з однієї простої причини: йому збували ці наркотики працівники поліції. Він пояснював у суді, що в січні з ним познайомився хлопець Денис. Це був, швидше за все, або перевдягнений працівник поліції, або він діяв за їхньою вказівкою. Саме він і пригостив хлопця наркотичною речовиною. А потім дав йому на зберігання і сказав, що до нього звернеться дівчина, якій треба буде цей пакунок віддати. От і все», - розповідає адвокат про перший епізод.

Сам хлопець визнавав свою вину частково, бо на оперативному відео, зазначає Віталій Жуковський, чітко видно, що школяр наркотиків не збував.

«Інша особа взяла гроші, інша особа привезла цю наркотичну речовину, а він стояв поруч», - коментує він відеозапис.

Зараз його підзахисний перебуває в Луцькому СІЗО, очікуючи рішення апеляційної інстанції. Скаргу на 21 аркуші вже подали в апеляційний суд, але засідання ще не призначене.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Не можна мовчати!!! Показати IP 21 Січня 2021 18:15
Люди! Та не мовчіть! Це Жах!!! Я не маю здоров’я , та готова повзти , аби дитині допомогти! Ці істоти вже нічим не нехтують, « йдуть по трупам»!!!
Дядько Показати IP 21 Січня 2021 18:37
Суддя справедливо засудив малолітнього шмаркача – буде іншим научка і пересторога. Хотів мати свої гроші, то треба було законним способом їх заробити. Способів безліч, але ж захотів найлегшим. В 16 років вже повинен усвідомлювати, на яку стежку вирішив ступити. Я теж не вірю в казку, що було лише два епізоди. Його, скоріш за все, правоохоронці вже давно «пасли», просто для справи вистачило доказової бази з таким ситуативним повторенням. Усім захисникам і співчувальникам з категорії «оні же дєті» скажу, що серед теперішньої молоді вже з шкільної парти ця зараза починає широко ширитися. Пройде десятиліття чи два і вжахнетеся, які ніби така «безневинна» наркоманія буде мати наслідки для суспільства. Хватить цяцькатися. Ви просто не можете збагнути її соціальні масштаби в часовому вимірі! Все починається з травки... Ось так, мабуть, почалось, по-приколу, і у сьогоднішнього одеського головоріза, який розгулював по місту з відрізаною головою власного батька і його кишками на своїй шиї. Щодо до того, де малий брав наркотики для збуту, то це вже інше питання за яким повинно бути окреме розслідування. Це без сумнівів. І якраз цим повинні, по гарячих слідах, займатися правоохоронні органи. А суддя – молодець! – чи не єдине адекватне, правосудне рішення за останній час. Але ж нашим недалекоглядним людям не догодиш. Певно, вже змирилися з такою судовою практикою, коли, наприклад, п’яниця за кермом вбиває людину на пішохідному переході і отримує умовне покарання. Таке зараз сплош і рядом. А тут ось, бачиш, суддя так резонансно засудив! Так от, громадяни, наркотики – це те саме вбивство, тільки розтягнуте в часі, і не для однієї людини. Я вважаю, в даному випадку, суддя відреагував відповідно до тяжкості скоєного.
Глузд до Дядько Показати IP 21 Січня 2021 19:32
і яка тяжкість?
Жук Показати IP 21 Січня 2021 18:51
Цікаво чого саме цього школяра, а не когось іншого поліціянти вибрали в "жертву", якось дуже все це дивно. І не важливо, хто схиляв і в кого купляв школяр наркотики, вже досить свідомий вік, прекрасно розумів, що робить, що це злочин. Напевно школяр цим не раз промишляв, що аж поліція зацікавилась. Як би адвокат не звинувачував суддю, чомусь забуває, що є апеляційний суд, де троє суддів перевірять, винен, чи не винен школяр. Заграли в пана адвоката амбіції, от і все
шарій до Жук Показати IP 21 Січня 2021 19:37
надіюся, в апеляційному сидять адекватні люди. а не суддя-олень з мозком гамадрилла. Міліціонери наркоторгують, яка новина
123 до шарій Показати IP 23 Січня 2021 06:55
Судья реально Вася, только фамилию с ошибкой написали. Местячковый король жизни. Что хочу, то и ворочу
Народна прокуратура Показати IP 21 Січня 2021 20:36
Адвокату потрібно не піар-істерики влаштовувати і розводитись словами на кшталт "скоріше за все....", "можливо...". У нього величезні повноваження по збору доказів, у багатьох випадках дієвіші і швидші механізми, ніж у того ж слідого. Потрібно було працювати упродовж досудового слідства, за це йому гроші платять і немалі. Хворе у нас суспільство - винні завжди поліцаї, а не власне злочинці. У даному випадку "це ж дитина, за що його судять", вчора тупу адвокатку затримали при спробі передати в СІЗО своєму підзахисному наркоту, але теж почали кричати про провокації і підкидування.
Свідок Показати IP 21 Січня 2021 21:01
Кажуть, що ввечері по В-Волинську краще не гуляти, бо це час закладчиків і їх клієнтів. Можеш так нарватись!..
Дідо до дядько. Показати IP 21 Січня 2021 22:47
Дядько а ти дибіл! Ти баран думаєш що тим що шмаркача закриють всі наркопролеми України закінчаться? Серйозно? Тим що його закриють система доб'ється тільки одного-система сама виховає стійкого адепта кримінальних структур,про перевиховання в місцях позбавлення немає нічого взагалі. Люди усвідомте- трава безпечніша за алкоголь від якого деградують легально;) А зараз то взагалі стільки синтетичного лайна на вулицях,що краще б травку взагалі декриміналізували і забули. Боротись треба з небезпекою реальною а не з тою якою зручно боротись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus