USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

З 24 липня посвідчення водія в Україні видаватимуть за новими правилами: що зміниться

23 Липня 2022 07:29
В Україні вже з 24 липня набудуть чинності нові правила отримання посвідчення водія. Щоб отримати документ, водіям потрібно буде зробити п'ять кроків – від теоретичної підготовки в автошколі до практичного іспиту в сервісному центрі МВС. При цьому теоретичне та практичне навчання, а також іспити за їхніми підсумками будуть повністю розділеними.

Нові вимоги роз'яснили у Головному сервісному центрі МВС України. Щоб сісти за кермо, з 24 липня потрібно буде послідовно:

- пройти теоретичну підготовку в автошколі;

- скласти іспит із теорії у сервісному центрі МВС;

- пройти практичну підготовку в автошколі;

- скласти внутрішній практичний іспит у автошколі;

- скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС.
Водночас майбутній водій матиме право змінити автошколу після першого етапу навчання. Тобто підготуватись до теоретичного іспиту можна в одній автошколі, а до практичного – вже в іншій.

Також наголошується: свідоцтво про здачу теорії діятиме рік. Протягом цього часу можна буде звернутись до автошколи для практичної підготовки. Після складання внутрішнього практичного іспиту приходити на практичний іспит у МВС можна протягом двох років.

Усі, хто почав навчатися в автошколах до 24 липня, закінчуватимуть навчання і складатимуть іспити за старими правилами. У них буде єдиний іспит із теорії та практики в автошколі та ще один комплексний іспит – у сервісному центрі МВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 23 Липня 2022 08:20
А головне заплатити 100 доларів за категорію,
Хай хоч так ! Показати IP 23 Липня 2022 11:57
А курси для блондинок з телефоном біля вуха, макіяжем за рульом, з двома заливними горловинами - за окремою спрощеною програмою ( "Коза", "Курка", "Дура", "Су.." і т. п. ) за вищезазначеною ціною !
Петиція Показати IP 23 Липня 2022 12:06
А яка відповідальність передбачена для автошкіл і сервісних центрів за низьку якість підготовки водіїв ? Їхні викладачі повинні у встановленому законом порядку отримувати відповідні сертифікати, а школи і сервісні центри - акредитацію ? Чи для них головне заробити гроші,а місля мене хоч трава не рости ? Запровадити моніторинг, рейтингування і за результатами визначати доцільність їхньої подальшої роботи !
Сергій до Петиція Показати IP 23 Липня 2022 15:30
Відповідні сертифікати викладачі отримують з 2010 року, і автошколи так само акредитуються. Я як викладач, наприклад, вирішую білет без помилок за 50 секунд. Питання до Вас: якщо людині розказуєш, що швидкість руху в населеному пункті 50, а воно їде після отримання посвідчення 100, то викладач винуватий, чи може психіатр на медогляді, а чи може і не було того медогляду? Чого зразу все валять на автошколу?
Сергій Показати IP 23 Липня 2022 16:28
В Луцьку в сервісному ще більше будуть дерти грошей !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus