USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

З Чехії депортували понад тисячу українців

9 Червня 2019 11:25
Чехія входить в число країн, де працює найбільше українців. Однак за порушення строків перебування вона поводиться з тимчасовими мігрантами жорстко: депортує.

За 2018 рік чеська поліція затримала майже 5 тис. нелегальних мігрантів. З цього числа близько 1,5 тис. осіб – громадяни України. Більшість із них депортували на батьківщину. Про це повідомляє МВС Чехії, передає ZN.

В іноземному відомстві зазначили, що найчастіше нелегальні мігранти заїжджають до Чехії легально, але порушують допустимий термін перебування в країні.

Зазначається, що першу робочу візу в Чехію видають тільки на три місяці. Продовжити її неможливо. Після закінчення дозволеного терміну українці повертаються додому, подають документи на візу вдруге і тільки після цього можуть претендувати на 2-річний дозвіл на роботу.

Згідно з офіційними даними чеського МЗС, в країні працює понад 120 тис. українців (власники посвідки на проживання або робочих віз). Інформації про те, скільки українських нелегалів працюють в Чехії, немає.

Влада Чехії збільшила вдвічі квоту на працевлаштування громадян України. Як повідомляє Radio Praha, уряд Чехії підтримало збільшення квоти на працевлаштування українців з 19,6 тисячі до 40 тисяч в рік.

Як повідомлялося, первинний вид на проживання в ЄС отримали 662 тис. громадян України, або 21% від загального числа іноземців. Українці також були найбільшою групою одержувачів дозволів в Угорщині, Словаччині, Чехії, Естонії та Литві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus