USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З колядками та щедрівками: у Луцьку стартував фестиваль «Різдвяні піснеспіви»

19 Січня 2022 21:10
Сьогодні у Палаці культури міста Луцька розпочався традиційний фестиваль «Різдвяні піснеспіви», що ставить собі за мету популяризувати українські різдвяні традиції, звичаї та обряди.

Як повідомляють на сайті Луцькї міської ради, у фестивалі взяли участь хорові колективи навчальних закладів, релігійних конфесій, установ культури, громадських організацій та інших громадських об’єднань.

У програмі заходу: колядки, щедрівки, різдвяні дійства, релігійна хорова музика та авторські твори на різдвяну тематику.

«Різдвяне музичне дійство відбулося в Луцьку вже 21 раз. Цьогоріч на сцені виступили вихованці дитсадків, школярі, колективи релігійних конфесій, різні творчі колективи Луцької громади», – каже методистка палацу культури Тетяна Шершень, повідомляє Суспільне.

На сцені та за лаштунками Палацу культури панувала святкова атмосфера. Керівниця фольклорного колективу ліцею № 14 Луцька Олена Шульгач перед виступом проводила репетицію. Пісенні твори до фестивалю збирали на території Волині, розповіла учасниця народного дитячого фольклорного колективу «Дивоцвіт» Злата Коць.

«Щоліта ми отримуємо завдання: їдемо до дідусів, бабусь в села і там записуємо стародавні пісні, колядки, і потім з них робимо нашу програму. Сьогодні виконували колядки, записані на Волині в селі Заріччя Ковельського району», – каже школярка.
Кращі зразки народної творчості з різних куточків України виконали учасники фольклорного гурту «Веретенце» школи № 24 Луцька, зазначила керівниця гурту Галина Гісь.

«Будемо щедрувати. Композиція називається «Через поле широкеє». Взагалі виконуємо веснянки, колядки – весь календарно-обрядовий рік. Дійства і родинно-обрядові, обжинки співаємо», – додала керівниця фольклорного гурту.
Учасників фестивалю буде нагороджено Подяками міського голови та пам’ятними сувенірами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus