USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

З нового року Польща вводить платні дозволи на роботу

27 Грудня 2017 09:56
Директор Повітового управління праці в місті Груєц Мазовецького воєводства Мажанна Скочек повідомила, що з січня 2018 року в Польщі набудуть чинності нові правила працевлаштування іноземців, згідно з якими заяви поляків про намір доручити роботу іноземцю будуть замінені платними дозволами на сезонні роботи, пише Польське радіо.

Зазначається, що період виконання роботи не може перевищувати дев'яти місяців протягом календарного року і його вважають від дати в'їзду іноземця в Польщі. Оплата за дозвіл складе 30 злотих (близько 230 гривень).

Процедура дозволів на сезонну роботу буде діяти в таких галузях, як землеробство, садівництво, туризм, гастрономія.

Директор Воєводського управління праці у Варшаві Томаш Серадз вказав, що метою впровадження нових правил є адаптація державних норм до законодавства ЄС.

Він також додав, що на підставі заяви про намір доручити роботу іноземцю не було відомо, на кого і на яких умовах працював в Польщі громадянин іншої держави. Це ускладнювало перевірку з боку прикордонників та Державної інспекції праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
українка Показати IP 27 Грудня 2017 10:18
Надіюся що наступного 2018 року українці їдучи швидко у Європу на роботу не будуть виходити в Польщі навіть в туалет.
Kek до українка Показати IP 28 Грудня 2017 10:33
Да приїдуть і нагадять тобі під двері

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus