USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

З обласного бюджету виділили кошти на боротьбу із підтопленнями на Ратнівщині

6 Квітня 2018 15:45
Забродівській об’єднаній територіальній громаді під час останньої сесії Волинської обласної ради виділили 242 тисячі гривень з обласного бюджету на розчищення річки Хлинище. З року в рік через значну замуленість і зарослі береги річка затоплює значні території сільськогосподарських угідь і населених пунктів Ратнівщини. Тому голова районної ради, укропівець Михайло Макарук звернувся до голови обласної ради із проханням про виділення коштів із бюджету для розчищення дна і берега Хлинище, аби збільшити пропускну спроможність річки.

Про це інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Мешканці Ратнівського району часто потерпають від підтоплень сільськогосподарських угідь та житлових споруд, адже тут багато річок та болотистої місцевості, – каже голова районної ради Михайло Макарук. – Спільними зусиллями державного, обласного та місцевого бюджетів ми зможемо подолати цю проблему».

На реалізацію проекту із подолання забрудненості річки 1 мільйон виділяється з коштів державного бюджету з відповідної екологічної програми, 242 тисячі – з бюджету обласної ради і стільки ж із коштів Забродівської ОТГ. За словами керівника голови ОТГ Микола Калачука, зараз поки нічого у цьому напрямку робити не можна, бо все повністю залито водою.

«Як спаде вода, то відразу почнемо працювати, – стверджує керівник. – Якщо проект вдасться, а я переконаний, що так і буде, то це зніме проблему підтоплення на території громади».

Наразі голова Забродівської ОТГ організував роботи із відновлення дамби, яка зазнала часткових руйнувань у зв‘язку зі значним водним потоком.

«Поки з дамбою контрольована ситуація. Перед Великоднем завчасно почали укріплювати дамбу, щоб потім не було біди, - розповідає Микола Калачук. - Техніка працює, роботи ведуться і ситуація швидко налагодиться. Восени ремонтували цю дамбу, але, напевно, не до кінця були виконані роботи, чи знову бобри пошкодили. Зараз не на часі з цим розбиратися. Добре, що все вчасно ремонтується, засипається, втрамбовується».

До слова, роботи ведуться за рахунок резервного фонду бюджету об’єднаної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus