USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські ветеринари з вересня – без зарплати

22 Листопада 2017 13:33
Із держбюджету не надходить необхідне фінансування на ветеринарну медицина на Волині. Як результат, із вересня працівники без зарплат, тому просять допомоги з обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики в овальній залі облради в Луцьку 22 листопада.

Представники ветеринарної медицина попросили з обласного бюджету виділити їм 8,5 мільйона гривень.

На це депутат, голова фракції «УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов зауважив, що в ця ситуації показує неефективність роботи голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

«Ветеринарна медицина - це державна структура, і її повинні фінансувати з держбюджету. Я пам’ятаю, на початку року просили на неї з обласного бюджету 19,4 мільйона гривень, тепер ця сума перевищуватиме 20 мільйонів. З таким розвитком подій нам скоро доведеться облдержадміністрацію фінансувати. Але обласний бюджет не гумовий. То хай би голова ОДА, сів на автобус і поїхав у Київ вирішувати проблеми з фінансуванням. Звісно, найлегше гроші витягнути з обласного бюджету, але волинян «доїти» не треба. Якщо вже такі проблеми з нестачею коштів, то хай тоді райдержадміністрації виділяють гроші з районів на ветеринарну медицину, адже у нас в області лежить на депозитах 1,5 мільярда гривень», - наголосив Вячеслав Рубльов.

Член комісії Михайло Імберовський зауважив, що, формуючи поліцейську державу, владці забувають про свої обов’язки.

«Прокурорам, міліціонерам СБУшникам дають пільги, піднімають зарплати, а нам берися обов’язки їхні виконувати: утримувати освітні заклади, медицину, ветеринарів тощо. Аналізуючи проект держбюджету на 2018 рік бачимо, що грошей знову на ветеринарну медицину не передбачили. Тому варто подумати про реорганізацію структури, щоб ліквідувати в кожному районі юридичну структуру, зробити одну бухгалтерію в Луцьку, а гроші давати реально працівникам, а не утримувати адмінперсонал», - висловив пропозицію Михайло Імберовський.

Втім, аби люди не сиділи без зарплат й не опинялися у складних соціальних обставинах, присутні проголосували за те, аби передбачити в обласному бюджеті 3,5 мільйона гривень на ветеринарну медицину. Такий розподіл бюджету рекомендують ухвалити під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus