USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

З обваленого тунелю в Гімалаях врятували 41 індійського робітника, люди були там понад два тижні

29 Листопада 2023 10:54
В Індії врятували 41 робітника, які 17 днів провели в обваленому тунелі під назвою Сілкʼяра-Баркот в Гімалайських горах.

Про це пише Бабель з посиланням на The Guardian.

Робітників витягли через евакуаційну трубу після того, як команда спеціалістів пробурила останню ділянку щебеню вручну, адже механічний бур зламався.

Видобуток вугілля в дуже малих тунелях, таких як Сілкʼяра-Баркот, заборонений в Індії, проте у деяких штатах ця практика досі поширена.

Біля входу в тунель чергували карети швидкої допомоги та вертольоти, щоб доставити робітників після порятунку до лікарні.

Індійські робітники, які будували автомобільний тунель, потрапили в пастку – імовірно, зсув ґрунту вранці 12 листопада спричинив обвал частини даху тунелю та заблокував понад 60 метрів щільного бетонного щебеню, каміння та металу.

Читати ще: У Казахстані стався вибух на шахті: загинув 21 гірник, ще десятки під землею

До масштабної рятувальної операції залучили понад 200 людей, армію та авіацію, а також національну команду з ліквідації наслідків стихійних лих та іноземних експертів.

Робітники отримували кисень, їжу, воду та ліки через невеликий водопровід, протягом усіх 17 днів з ними підтримували звʼязок. Чоловіки залишалися в доброму гуморі та навіть практикували йогу і грали у крикет, щоб розважитися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus