USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

З російського полону визволили українського пілота, збитого над Волновахою

25 Квітня 2022 20:47
Українського пілота Романа Василюка звільнили з полону.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, підполковник Роман Василюк – український пілот Су-25, який 14 березня при виконанні бойового завдання був збитий ворожими ППО над Волновахою Донецької області.

Василюк зміг катапультуватися, але дістав поранення і потрапив у полон до окупантів.

"Пройшов через численні допити з боку російських спецслужб. До свого звільнення перебував в обласній центральній клінічній лікарні Донецька. 24 квітня повернувся на підконтрольну Україні територію", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі Василюк отримує належну медичну допомогу та зустрівся зі своєю родиною.

"Довго сидіти в госпіталі не збираюсь. За місяць хотілося б повернусь в стрій та боротись до повного звільнення нашої країни від окупантів", – зазначив пілот.

Нагадаємо, напередодні відбувся шостий обмін полоненими з РФ. Додому повернулися 19 українців: 10 військових і 9 цивільних.

Тим часом у російському полоні зараз перебувають близько тисячі цивільних українців, половина з яких жінки, і 700 військових. Україна вимагає від Росії відпустити та передати українській стороні цивільних без жодних умов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus