USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відсьогодні на заміських дорогах необхідно вмикати фари

1 Жовтня 2017 14:59
Поліція Волині нагадує водіям про обов'язкове ближнє світло фар на заміських дорогах з 1 жовтня.

Згідно з п. 9.8 Правил дорожнього руху з 1 жовтня до 1 травня водії зобов'язані їздити з увімкненими денними ходовими вогнями за містом.А за їх відсутності - з увімкненим ближнім світлом фар механічного транспортного засобу. Про це повідомляють у секторі комунікації поліції Волинської області.

Така вимога ПДP є обов’язковою для виконання і покликана підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як у світлу пору доби, так і в темну.

В умовах недостатньої видимості на механічних транспортних засобах можна ввімкнути дальнє світло фар або додатково протитуманні фари за умови, що це не буде засліплювати інших водіїв.

За ігнорування цієї норми, згідно з частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за «Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів» передбачено штраф у розмірі 425 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Знаючий Показати IP 1 Жовтня 2017 15:23
Треба вводити ближнє світло цілий рік!
Водій Показати IP 1 Жовтня 2017 22:45
Дане порушення кваліфікується по ст 125, і передбачено попередження!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus