USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За яких умов ТМО Володимира набуде статусу кластерної лікарні

28 Липня 2022 15:03
Щоб лікарня Володимира стала кластерною, місто повинно забезпечити медичний заклад ангіографом – апаратом для лікування пацієнтів після інфарктів.

Про це розповів міський голова Володимира Ігор Пальонка, інформує Буг.

До слова, розвиток лікарні за умови нової реформи кластеризації обговорювали під час візиту заступника міністра охорони здоров‘я Олексія Яременка.

Зі слів, міського голови Володимира, минулого року в розвиток ТМО було вкладено 22 мільйони гривень з міського бюджету Володимира.

«Якби цих робіт не було зроблено, ми б взагалі не конкурували з опорною лікарнею Нововолинська», - наголосив Ігор Пальонка.

Місто повинно забезпечити медичний заклад ангіографом – апаратом для лікування пацієнтів після інфарктів.

Також, ще однією умовою для міста – доробити ремонт у приймальному відділенні. Адже, оскільки лікарня не мала статус опорної, то не увійшла до програми, де їх облаштовували на сучасний лад за державні кошти.

«Це наших два домашніх завдання, коли ми їх виконаємо, нам дадуть статус кластерної лікарні», – повідомив мер.

Натомість заступник міністра відзначив якісне обладнання в терапевтичному відділенні, якісне харчування в ТМО, і облаштовані палати в підвальному приміщенні.



Довідка

Згідно з новою реформою, лікарні можуть бути трьох рівнів:

надкластерний – лікарні, в яких є ресурси та технології для надання медичної допомоги у найбільш складних або рідкісних випадках захворювань;

кластерний – багатопрофільні лікарні в межах госпітального округу, які мають забезпечити потребу населення в лікуванні найбільш поширених захворювань;

загальний – багатопрофільні лікарні, які обслуговують населення територіальної громади або декількох громад. Вони забезпечують базові напрями лікування та у разі потреби спрямовують хворих до кластерних та надкластерних лікарень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus