USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.90

За кордон виїхали понад 100 чоловіків: судять лучанку, яка підробляла довідки

22 Лютого 2024 14:14
Підробляли довідки про склад сім’ї і тим самим допомагали військовозобов’язаним чоловікам виїхати за кордон. Групу у складі трьох людей підозрюють у махінаціях.

Приписували чоловікам трьох і більше дітей. Відтак вони могли спокійно покинути територію країни, будучи військовозобов’язаними. Група людей робила липові довідки. Ціна – від трьох тисяч доларів. Зловмисників викрили, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Кримінальне провадження щодо Полежаєвої Анни Сергіївни та Копанька Богдана Юрійовича. Вони обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень… Нині у справі проводиться судовий розгляд. Зараз подаються докази прокурором, це письмові докази. Пізніше суд перейде до дослідження відеоматеріалів», – прокоментувала суддя-спікер Луцького міськрайонного суду Людмила Присяжнюк.

Фігурантів у справі троє, проте зараз суд розглядає матеріали стосовно однієї співучасниці злочину.
«Злочин було вчинено групою осіб, однак нині ми розглядаємо справу лише відносно Полежаєвої, оскільки одна особа перебуває в розшуку, ще на стадії досудового розслідування матеріали виділено в окреме провадження. Інший же співучасник у ході судового розгляду був мобілізований на військову службу, у зв’язку з чим виділено матеріали кримінального провадження. Загалом за результатами досудового розслідування було встановлено, що вказані особи фактично сприяли незаконному переправленню через кордон понад сотні військовозобов’язаних чоловіків», – зазначив прокурор Ігор Москаль.

Читати ще: «В Ізраїлі війна. А хіба тут – не війна?» Волинянин не дозволяє виїхати дітям, хоч сам за кордоном

Сторона захисту не погоджується з обвинуваченнями, які висуває прокурор.

Адвокат зазначає, що на Анні Полежаєвій була тільки підробка документів, а до переправлення вона жодного стосунку не має. Нібито дівчина не знала, у яких справах брала участь. Сторона захисту наголошує, що вони готові визнати винуватість у підробці документів, але аж ніяк не незаконне переправлення через держкордон.

Якщо вину підсудних доведуть, то на них чекає позбавлення волі строком від семи до дев’яти років із конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 22 Лютого 2024 15:51
І не менше 10.рокіа. Гади!
анонім Показати IP 22 Лютого 2024 17:11
що за цирк. підуть на угоду з прокурором, поділяться прибутком та отримають по 2 роки умовно, а то й взагалі виправдають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus