USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Зеленський доручив Залужному скасувати дозволи на пересування військовозобов’язаних

6 Липня 2022 14:49
Президент Володимир Зеленський доручив Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов’язаними дозволів на переміщення між областями України.

Про це пише Українська правда з посиланням на джерела в Офісі Президента України.

На засіданні з військовими Зеленський заслухав доповідь Залужного щодо дозволів для військовозобов’язаних покидати межі місць проживання.

Президент звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міністерство оборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами.

Зеленський доручив скасувати ухвалений Генштабом ЗСУ порядок з метою його доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни.

Нагадаємо, 5 липня ​Генштаб повідомив, що військовозобов'язаним та резервістам для виїзду в іншу область потрібен дозвіл військкомату. По тому там уточнили, що при пересуванні у межах однієї області дозвіл керівника відповідного територіального центру комплектування отримувати не потрібно.

Натомість Президент Володимир Зеленський обурився, що такі рішення приймають без нього.

Довідково

Пункт 4 статті 37 закону "Про військовий обов'язок та військову службу" від 1992 року мовить, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 6 Липня 2022 18:14
щось тут нечисте. боневтік намагається заробити бали на майбутнє, використовуючи пропагандиський метод "гнилого оселедця"?
Zahidnyak Показати IP 7 Липня 2022 10:18
Капєц! Президент має в своїх руках більшість у ВР, Кабмін, кучу арестовичів, і не може правильно організувати роботу, тільки "гасить пожежі"! То ж ця постанова давно в дії, і не спромоглися її підігнати під потреби, а коли Залужний сказав, що такі речі, які прийняті, треба виконувати - забігали! Чи так було задумано татаровими-єрмаками-арестовичами?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus