USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

За кордоном постійно працюють понад 3 млн українців, – Рева

23 Серпня 2019 22:14
Постійно за межами країни працюють 3,2 мільйонів осіб, періодично працювали за кордоном приблизно 7-9 мільйонів українців.

Про це на пресконференції заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає НВ Бізнес.

За його словами, найбільша хвиля міграції з України спостерігалася в 90-х роках – у цей період з України виїхали близько 7 мільйонів працівників.

«На початку 2000-х люди стали повертатися», – сказав він.

Рева зазначив, що друга хвиля міграції спостерігалася в 2015-2017 роках.

«Якщо дивитися за обсягами переказів грошей в Україну, то в цьому році великого приросту не спостерігається. Це говорить про те, що великого зростання міграції не спостерігається», – підкреслив міністр.

Як повідомлялося, кількість легальних працівників з України в Польщі перевищила 480 тисяч осіб.

За оцінками Нацбанку Польщі, українські кадри забезпечують 0,3-0,9% зростання ВВП щороку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Здобули Показати IP 24 Серпня 2019 04:10
Наші слуги найкращі в світі?
лучанка до Здобули Показати IP 24 Серпня 2019 10:41
Для чого так зневажливо називати людей? Працюють там, де можна заробити і прогодувати сім"ю. Маю підозру, що ви теж далеко не професор, не великий бізнесмен і не голова якоїсь держкорпорації. Такий самий слуга у приватному чи державному секторі. Інше питання, чому вони змушені працювати за кордоном.
Анонім Показати IP 24 Серпня 2019 08:35
Ну так незалежність здобули і без хліба остались, прийшлось іхати в світ!
Максим Перепелиця Показати IP 24 Серпня 2019 17:13
Чиновник цей бреше на чому світ стоїть. Він наголосив, що легально українців працювало за кордоном 7-9 мільйонів. Передбачається тенденція щодо повернення людей до України. Куди в Україну, що тут робити ? Брехня !!! Потім каже, що постійно за кордоном працюють 3.2 мільйони, тобто зареєстрованих, що вже твердо стоять на ногах, і не збираються повертатись до України. А тепер нехай Рева доведе нам з вами, скільки громадян України нелегально мігрують з однієї країни до іншої у ЄС та в світі, щоб знайти нормальну роботу з достойною зарплатою та прокормити сім"ю. А таких нелегальних громадян працівників-рабів з України нараховується 16 мільйонів віком до 60 років, які могли б не кидати свої сім"Ї у пошуках кращого життся, а жити і працювати в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus