USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

За місяць новими українськими тестами можна перевірити на COVID-19 все населення України, – експерт

4 Грудня 2020 10:43
Новий надчутливий український тест DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R на антиген коронавірусу дає змогу тестувати 1 мільйон людей на добу. За такої умови можна за місяць протестувати все населення України – і сповільнити поширення COVID-19.

Про це УНН розповіла голова правління громадської асоціації «ФармРада» Олена Пруднікова.

«За умови тестування 1 млн людей у день, ми за місяць протестуємо майже все населення України. І питання швидко буде закрите. Але ж уряд, вибачте, «бортує» наших виробників», – зазначила вона.

Діагностична розробка українських вчених коштує у 5-10 разів дешевше за найкращий у світі тест на антиген, але, при цьому – у 75 разів чутливіша. За словами Пруднікової, масове тестування українськими тестами є захистом населення від COVID-19 і підтримкою економіки в умовах коронакризи.

«Мова йде саме про якісні тести наших українських виробників. То чому б не захистити себе своїми, а не іноземними руками?» – зауважила вона.

Нагадаємо, в Україні розробили тест на антиген, за допомогою якого масове тестування тепер можливе.

За словами вчених-розробників «Діапроф-Мед», саме наявність «відкритої» системи тестування з доступністю відносно простої технології обробки зразків, робить аналіз доступним, практично на будь-якому рівні закладів охорони здоров’я.

Як повідомлялося раніше, Україна отримає вакцину від коронавірусу для 20% населення безкоштовно або за зниженою ціною, в рамках ініціативи COVAX.

У жовтні посольство США в Києві виступило із заявою про те, що Україна не буде купувати російську вакцину від коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Словак Показати IP 4 Грудня 2020 10:55
А який смисл? Хіба що гроші відмити.
1+1 Показати IP 4 Грудня 2020 11:15
І толку?
Анонім Показати IP 4 Грудня 2020 11:18
А як же черги, домовленість, блат?
псих Показати IP 4 Грудня 2020 11:43
ми народ нікому не потрібні головне щоб транш дали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus