USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

За місяць окупанти вбили п’ятьох журналістів в Україні, ще семеро – поранені

24 Березня 2022 15:39
З початку широкомасштабного вторгнення в Україну, з 24 лютого до 24 березня, РФ скоїла 148 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Про це ідеться у моніторингу Інституту масової інформації.

«Станом на 24 березня п’ятеро журналістів убито під час виконання професійних обов'язків, семеро – поранено, один журналіст зник безвісти. ІМІ відомо про щонайменше шість випадків захоплення журналістів росіянами в заручники й жорстокого поводження з ними», - зазначається у повідомленні.

Російські загарбники обстріляли 10 телевеж, які є цивільними об’єктами, що спричинило повне або тимчасове зникнення теле- та радіомовлення у восьми регіонах України.

Щонайменше 70 регіональних медіа змушені були припинити роботу внаслідок погроз із боку російських загарбників, захоплення ними редакцій, неможливості працювати в умовах тимчасової окупації, відсутності можливостей до друку та розповсюдження.

П’ятеро журналістів було вбито в Києві та передмістях столиці під час виконання професійних обов’язків. Оператор телеканалу LIVE Євген Сакун загинув 1 березня під час російського ракетного обстрілу телевежі у Києві. Колишній кореспондент The New York Times Брент Рено був розстріляний росіянами 13 березня в Ірпені на блокпосту. Оператор телеканалу Fox News, громадянин Ірландії П'єр Закжевскі та українська фіксерка Олександра Кувшинова загинули 14 березня під час артилерійського обстрілу росією села Горенка Київської області. Журналістка російського The Insider Оксана Бауліна загинула 23 березня під російським обстрілом у Києві під час виконання редакційного завдання.

Ще троє журналістів загинули не під час виконання ними журналістських обов’язків. Зокрема цивільний журналіст інформаційного щотижневика «Навколо тебе» Ділєрбек Шакіров був розстріляний 26 лютого у передмісті Херсона з автоматичної зброї. Військовий журналіст Віктор Дудар загинув 6 березня під час боїв з російськими загарбниками під Миколаєвом. Оператор телеканалу «Сігма» Віктор Дєдов загинув 11 березня в Маріуполі внаслідок обстрілу будинку.

«Невідомою залишається доля фотокореспондента Максима Левіна, який висвітлював бойові події під Києвом та зник 13 березня», - зауважили в ІМІ.

Крім того, російські військові захоплювали редакції українських медіа та вмикали російські канали. Зокрема примусово відімкнули Херсон та Мелітополь від українського мовлення, будівлю Суспільного в Херсоні замінували.

Також ІМІ зафіксував численні DDoS-атаки на сайти українських онлайн-медіа та громадських організацій, які висвітлюють війну росії проти України.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін розпочав новий етап війни проти України. Збройні сили України, підрозділи територіальної оброни та весь народ встали на боротьбу проти загарбників і завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus