USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

За минулий тиждень до медиків звернулись двоє лучан, яких покусали кліщі

13 Березня 2020 13:16
Через аномально теплу зиму на Волині раніше, ніж зазвичай, почали розмножувати кліщі. Як результат – до медичних закладів із приводу укусів кліщів за поточний тиждень уже звернулось двоє лучан.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

Як правило, весняний пік активності кліщів припадає на квітень-травень, однак цьогорічна погода – тепло і висока вологість – є ідеальною для їх активності вже зараз.

Як зазначають медики, небезпека укусів кліщів полягає в тому, що вони є переносниками збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань. Найпоширенішими з них на території України та Волині зокрема, є кліщовий вірусний енцефаліт та хвороба Лайма (лаймбореліоз).

Протягом двох останніх років в Україні зареєстрували 7 випадків кліщового вірусного енцефаліту, усі на території Волинської області. Активно діючий природний осередок області – це майже вся територія Ратнівського району, в меншій мірі території Камінь-Каширського та Ківерцівського районів, де періодично реєструються поодинокі випадки.

Щодо хвороби Лайма, то вона реєструється у всіх районах і містах області та має тенденцію до росту. У минулому році відмічено ріст захворюваності на 34 % (59 випадків лаймбореліозу, проти 44 у 2018році), при тому, що в середньому по Україні спостерігалось зниження захворюваності на 17,3%.

Найбільше у 2019 році захворілих осіб реєструвалось у Ковельському, Локачинському, Маневицькому, Старовижівському районах та м. Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ковельський рн Показати IP 13 Березня 2020 15:51
В цю неділю був в лісі всього півгодини, приніс додому 6 штук. Не вкусив ні один. А першого кліща бачив ще за 2 тижні до того

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus