USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За зарплату агітаторам можна сісти у в’язницю, – МВС

6 Лютого 2019 08:15
Оплата кандидатами роботи агітаторів і членів виборчих комісій є порушенням закону, за яке передбачена кримінальна відповідальність.

Про це на брифінгу 5 лютого заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу МВС.

«Закон про вибори президента не передбачає те, що кандидати мають право платити спостерігачам і агітаторам під час виборчої кампанії. Спробу здійснити такі платежі нами буде розцінено та кваліфікуватиметься за статтею 160 ККУ «підкуп виборців», – сказав він.

Варченко нагадав, що за законом оплата праці членів комісій фінансується з бюджету.

Він додав, що незаконними є і дії деяких штабів, які укладають трудові договори з агітаторами і платять їм гроші за агітацію.

«Нагадую, стаття 64 закону про вибори президента забороняє будь-які виплати за агітаційну роботу. Через те, спроби укласти масові договори – десятками тисяч, буде розцінено нами як порушення виборчого законодавства за 160 статтею», – наголосив радник міністра.

Вибори президента призначені на 31 березня.

На сайті Нацполіції створили спеціальну рубрику, де правоохоронці акумулюватимуть повідомлення про порушення виборчого законодавства, з відповідною анотацією про перевірку цієї інформації і визначенням правової кваліфікації за тим чи іншим фактом.

Нацполіція станом на 28 січня зареєструвала 266 заяв про порушення виборчого законодавства й відкрила 8 кримінальних проваджень.

Як повідомлялося раніше, у Луцьку під виглядом соціологічного опитування розпочався підкуп виборців на користь Петра Порошенка та збір персональних даних. За успішне виконання декількох завдань агітаторам обіцяють близько 3 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 6 Лютого 2019 10:49
Хто ж його посадить - він ще президент, тому й хапається за останню можливість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus