USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

За день Романюк ощасливив 357 волинських жінок

20 Листопада 2009 13:12
Волинський губернатор Микола Романюк під час робочого візиту до Камінь-Каширського району вручив жінкам 357 почесних нагород «Мати-героїня». Зокрема, почесну відзнаку із рук голови Волинської ОДА отримали волинянки із сіл Воєгоще, Ворокомле, Бузаки та міста Камінь-Каширський. Про це 20 листопада інформує репортер «Волинських новин».
«Це заслужена нагорода. Нею нагороджують раз у житті. Вона відрізняється від інших відзнак тим, що її вручають тим матерям, які не лише народили, але й виховали дітей достойними громадянами України», - зауважив голова Волинської ОДА Микола Романюк.
Він розповів, що на теренах нашої держави поліпшилася ситуація із усиновленням. Мовляв, якщо 4 роки тому у черзі близько 1000 дітей стояли у черзі на усиновлення, то наразі 1000 сімей прагнуть усиновити діток. Зокрема, за «самовіддану материнську працю» нагородили 357 волинянок, матерів п’яти і більше дітей. «Рекордсменкою» виявилася 9-дітна матір.
Заступник начальника відділу сім’ї, молоді та спорту Камінь-Каширської райдержадміністрації Володимир Сінчук розповів, що на території району чимало матерів героїнь. Можливо, найбільше на Волині. Зауважимо, що районна адміністрація на нагородження цим почесним званням подала 2 тисячі 580 заяв. Разом із 357-ма жінками, нагородженими вчора у Камінь-Каширському районі, нараховується 586 волинянок матерів-героїнь.
Зауважимо, що 98 матерів одержали одноразову нагороду у розмірі 6 тисяч 690 гривень. Як пояснив чиновник, розмір нагороди не збільшується від кількості народжених дітей.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Заренда Показати IP 20 Листопада 2009 13:32
Оце ощасливчик! Яке відношення він до того має? За державний кошт робить собі популізм! Хай похвалиться що сакм зробив доброго. Бо НІЧОГО!
Юка Показати IP 21 Листопада 2009 00:39
До Заренди: до чого тут популізм? у Романюка місія така - вручив, привітав, подякував. а НІЧОГО - це вже краще, ніж розвалити існуюче :)
seal Показати IP 21 Листопада 2009 11:56
Цілком згідний з Юкою. Адже почесне звання Матері-героїні присвоюється на загальнодержавному рівні, а голова облдержадміністрації, як представник держави, лише вручає відповідні документи та нагрудні знаки. А взагалі, хочу привітати всіх жінок, що отримали це почесне звання. Побільше б таких і ніяка демографічна криза нам би була не страшна.
вого КРОК Показати IP 21 Листопада 2009 15:27
"ВН"-за заголовок статті +5)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus