USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

День Соборності України очима волинських «укропівців»

23 Січня 2016 10:00
Волинські «укропівців» розповіли про те, що особисто для них означає День Соборності України.

Нагадаємо, 22 січня на головному майдані Луцька відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності, який на теренах України святкують щороку в один і той самий день. Так, урочисті заходи розпочалися із панахиди за загиблими за волю i незалежнiсть Героями України. Тож, аби вшанувати безсмертну пам'ять справжніх патріотів, на Театральний майдан обласного центру завітали як волинські та луцькі посадовці, так і небайдужі лучани та громадські активісти.
Зокрема, про те, що ж це за День Злуки, який нині в усіх на вустах, і що за ним стоїть, Інформаційне агентство Волинські Новини поцікавилося у волинських депутатів від партії «УКРОП».

«День Соборності має велике значення, тому що в єдності наша сила. У нас різні погляди на життя, але нас об’єднує держава. Не буде – держави не буде нас. Наш добробут залежить від самосвідомості кожного громадянина», – зазначив депутат Луцької міської ради Юрій Безпятко. На фото – справа

Натомість, депутат Волинської обласної ради Надія Хвищун запевняє, що, незважаючи на те, що відбулося, українці, зокрема, молодь два роки тому показали, що Україна була, є і лишилася єдиною:

«І не лише в день Соборності, а й кожного дня ми повинні показувати що Україна – соборна та єдина», – каже обраниця громади. На фото – зліва
Так, на думку депутата Волинської обласної ради від «УКРОПУ» Олександра Омельчука, День Соборності – це з’єднання двох половинок України:

«Це свято, яке ми повинні пронести через покоління. І всі повинні знати, що Україна – єдина», – наголосив він.
«День Соборності означає дуже багато, адже його історія тягнеться ще з давніх часів. Це єднання нагадує ті події, в яких ми брали участь, а вони назавжди закарбувалися в моєму серці. І дуже приємно, що День Соборності відзначається. Сьогодні ми відправляли благодійний вантаж нашого волонтерського центру «Серце патріота» в зону АТО, а це теж таке свого роду маленьке єднання заходу та сходу», – резюмував депутат Луцької міської ради Сергій Балицький.
Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало думку щодо Дня Соборності України голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці:

«Важливим є те, що українці почали робити висновки зі своєї історії. А не будемо робити висновків – тоді важко буде втримати Україну такою, якою ми її бажаємо бачити. Це було важко і в 1919 році ініціаторам руху колеса історії, бо кожен почав перетягувати на себе «гетьманську шапку». Як наслідок, й сьогодні процеси, що відбуваються державі, і обіцянки, дані владою, ведуть до чогось недоброго. Особисто я хотів би, щоб українці робили висновки й не повторювали старих помилок. Там, де економіка процвітає, а люди задоволені власним життям, жодної політики немає», – зазначив посадовець у власному коментарі після урочистих заходів 22 січня у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олекса Вільний Показати IP 23 Січня 2016 10:59
Слава Україні !!!!!! Та її патріотам!!!!!!
Ната до ДМБ 90 Показати IP 23 Січня 2016 12:26
Ти дебіл? Ти не заслуговуєш навіть в паспорті такого запису як м.нар.Україна!
Всезнайко Показати IP 23 Січня 2016 12:35
Ото весь ланцюг перед Лесею? Не густо...
Тарас Чурило Показати IP 23 Січня 2016 17:32
Молодці, відчувається командний дух!
лучанка Показати IP 23 Січня 2016 22:01
укропи який вас приніс в Луцьк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus