USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За мовний закон не проголосую, - нардеп Палиця

31 Травня 2012 10:12
Народний депутат Ігор Палиця не голосуватиме за проект закону Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики», оскільки цей документ вносить нову хвилю розбрату в українське суспільство.

Про це йдеться в коментарі народного депутата, голови наглядової ради Волинського нацуніверситету імені Лесі Українки Ігоря Палиці, - повідомила його прес-служба.

Народний депутат вважає: «Ми повинні насамперед приймати закони, які об’єднують людей України заради спільної мети – розбудови своєї держави. Проект закону Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики» вносить нову хвилю розбрату. Ми вже побачили чергову бійку у Верховній Раді. Я не хочу коментувати поведінку своїх колег у парламенті, але прийняття цього закону може спровокувати і масштабніші протистояння, призвести до масових виступів і мітингів як з одного, так і з другого боку. І це напередодні Євро-2012. Ми цього не повинні допустити».

«Відповідно до статті 10 Конституції України, державною мовою в Україні є українська. І не можна вводити у державних структурах паралельного використання інших мов, якими розмовляє в побуті частина населення окремих регіонів. Вважаю, що депутати, державні службовці будь-якого рівня – від сільської ради до Верховної, від районної адміністрації до уряду і адміністрації Президента – повинні спілкуватися на роботі і вести документацію державною мовою. У себе ж вдома, у побуті вони можуть розмовляти російською чи іншою мовою, якою їм зручніше», - йдеться у коментарі Ігоря Палиці.

Він стверджує, що виріс і виховувався в українській сім’ї, навчався в українській школі й українському вузі. «Як голова наглядової ради Волинського національного університету імені Лесі Українки розмовляв про мовні проблеми із авторитетними науковцями-лінгвістами. Шукати шляхи вирішення цих проблем повинні насамперед спеціалісти, тобто вчені – філологи, юристи, а не політики», - каже Палиця.

Він додав: «Моя позиція однозначна. Як патріот своєї країни і незалежний депутат, за такий закон про мовну політику, який розглядають у Верховній Раді, я голосувати не буду».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
! Показати IP 31 Травня 2012 10:14
Ой! Аж страшно..
Здрасте Показати IP 31 Травня 2012 10:19
Палиця-незалежний депутат. Дуже смішно. Попередні голосування це підтверджують :)
гость Показати IP 31 Травня 2012 10:28
Не имеет значения, независимый он депутат или фракционный. это неважно. Важно, что поинмает, что этот закон еще больше углубит пропасть между жителями Украины. И поднимается он только в преддверии выборов - провокаторами от ВР. Я не понимаю, что ужасного в том, что официальные бумаги пишутся на украинском? Если следовать логике Колесниченко, то надо вводить третьим языком еще и греческий - в Украине греков очень много.
Жора гостю до гость Показати IP 31 Травня 2012 10:40
А вы попробуйте подать исковое заявление или заполнить и подать чиновнику какую-либо форму на русском языке . Тогда вы многое поймете.
иван лойко до гость Показати IP 3 Червня 2012 13:27
СКОЛЬКО греков, сколько татар и др. национальностей!? Сколько русских и русскоговорящих? Может исходить нужно от численности населенияё Крымчане русские , виноваты в том ,что их подарили вместе с Крымом Украине? А разве виноватые русские, которых в бытность СССР после институтов направляли на работы в укранские города на предприятия, заводы. В Луцк с 1970 годов было направлено специалистов со всех регионов СССР на завод - Искож, Меланжевый , ГПЗ, КРЗ и другие Направляли и не особо спрашивали о твоем желании - такова была программа СССР Так , что давайте не будем сеять языковый хаос В любой цивилизованной европейской стране- вопрос решают демократично Примеров для подражания десятки стран
Земляк Показати IP 31 Травня 2012 10:29
Этот комментарий Палица давал из своего дома в Швейцарии? Такой себе патриот
Жора Показати IP 31 Травня 2012 10:30
Пан Палиця! А Вы закон-то хотя бы читали? Правильно в народе говорят:" ....... закон не писан; а если писан, то не читан; ну а если читан, то не понят; если понят, то не так как надо".Лучше как следует поработайте с законом.
мишка-япончик до Жора Показати IP 31 Травня 2012 18:09
Слюшай Жора, держи свой макинтош.
Жора Показати IP 31 Травня 2012 10:33
Как жаль, что вы размещаете не все комментарии, а только те, которые вам выгодны
Эксперт Показати IP 31 Травня 2012 10:37
Ну и патриоты нынче в Украине
Горловчанин Показати IP 31 Травня 2012 10:39
А баба ЯГА против....
Микита з Кічкарівки Показати IP 31 Травня 2012 11:01
Ото Палиця вперве зказав шось за ті роки. Даже від команди Волинь не виступає, а за мову .. А шо він скаже за націоналізацію нафтогазових підприємств-монополістів?
Manhattan Показати IP 31 Травня 2012 11:34
Шановний Палиця,я не впевнений, що ви особисто прочитаєте мій коментар, але ваша прес-служба точно його прочитає. Отож я трішки освіжу вашу память: у 2011 році народний депутат Ігор Палиця успішно голосував за угоди по Чорноморському флоту, у тому ж 2011 році голосував за обмеження пільг чорнобильцям та за обмеження малому і середньому бізнесу. Те, що ви тут розповідаєте який ви патріот і як дбаєте про національні інтереси України виборці вже знають, тому не займайтеся блюзнірством, бо ваш результат на виборах буде не вищий за нуль цілих нуль десятих.
Лучанка до Manhattan Показати IP 31 Травня 2012 12:11
Так, але тут він правий...,як не крути!!! Цей закон-лише розбрат,при чому штучний і осознаний!!! Тут нового і розумного нема нічого,лише нонсенс і все!!!
Москаль Показати IP 31 Травня 2012 13:19
Палиця, як завжди, кривить душею. Його "українською школою" була на той час 18-та школа в Луцьку з російськомовним навчанням.
хохол до Москаль Показати IP 31 Травня 2012 18:04
Маскалю,не бреши. В луцьку була російському одна п"ята школа. Якби й російську закінчував, то був би двічі молодець, що відстоює українську. Коли вже кацапи навчаться поважати той народ, серед якого вони живуть? Чи може в Госдуме теж українську мову скоро почуємо.
хохлу до хохол Показати IP 31 Травня 2012 19:44
У Луцьку російськомовними були не тільки п'ята і вісімнадцята, але й ще дев'ята і восьма. До речі, у тій же вісімнадцятій є ще вчителі, які й уроки на російській ведуть.
Андрій Показати IP 31 Травня 2012 14:28
Перегнув палку, незалежний))
Марічка Показати IP 31 Травня 2012 15:26
такий патріотичний пан,а з таким ... в одній партіїї
VSC до Марічка Показати IP 31 Травня 2012 16:03
"Патриот" от Бени Коломойского. Ржунимагу.
Не вірте брехунам-тушканам! Показати IP 31 Травня 2012 23:28
Це ... на Волинському телебаченні піарять щоп"ять хвилин. Невже волиняни будуть голосувати за таких безхребетних безбатченків?
Пенсіонєр Показати IP 1 Червня 2012 05:33
А мені один чорт якою мово вони розмовляють. Сало і на украінській і на російські мові є сало. було б , що істи, а з мовами потерпимо.
Іван Козолуп до Пенсіонєр Показати IP 3 Червня 2012 21:20
То ти знач, звичайний холоп, якому головне пожрать, поспать і щоб ніхто не чіпав. А що там з державою і всіма навколо робиться - нафіг треба. Пересічний споживач, яким легко керувати давши мізер.
Макар Показати IP 1 Червня 2012 12:15
З такими переконаннями вам пенсіонере скоро прийдеться їсти "постный щи".Спочатку в нас заберуть мову,а потом скажуь що ці землі "исконно русские",і що ви всі "коренные россияне",а за вживання сала будеде отримувати по пицї,як скритий "украинский националист".
елена Показати IP 4 Липня 2012 13:28
я не знаю скільки платять за такі прийняті закони. мабуть, достатньо знущатися і над людьми.діти вчать спочатку 11 років українську, а тепер вчи російську. але ми і своєї рідної ще не вивчили за скільки років незалежності. ставлять нас знову на коліна.це для того , щоб президенту та іншим кровопийцям було легше спілкуватися з "народом".вчили, вчили, та не довчили.дайте тоді іншим довчити. ганьба країні, в якій цураються своєї мови

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus