USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Польщі через заборону абортів заблокували вулиці низки міст

2 Листопада 2020 23:40
У кількох найбільших містах Польщі тривають акції протесту проти рішення Конституційного суду про аборти.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RMF 24.

Після великого п’ятничного маршу в Варшаві демонстрації продовжуються у польській столиці у понеділок, 2 листопада. Люди заблокували кілька центральних вулиць. Також люди вийшли на вулиці у Вроцлаві, Катовіце, Кракові, Сопоті та Кельці.

Демонстранти збираються щільними групами і, маршируючи вулицями міст, піднімають плакати та банери. Водії, що підтримують акцію, виїхали на дороги. Також заплановані демонстрації в менших містах.

Нагадаємо, 22 жовтня Конституційний суд Польщі оголосив рішення про те, що аборт через дефекти плоду суперечить Конституції, встановивши правову основу, яка рівносильна майже повній забороні на переривання вагітності в країні.

Після цього у Варшаві та всій країні почалися акції протесту.

Президент Анджей Дуда заявив, що внесе пропозиції до Сейму, які передбачають, що аборти будуть дозволені в разі так званих летальних дефектів плоду, але не у випадку діагностики синдрому Дауна.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький з правлячої партії «Право і справедливість» закликав протестуючих у понеділок взяти участь в переговорах і не намагатися врегулювати розбіжності на вулиці через ризик поширення COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 3 Листопада 2020 09:47
Ну і жінки !!! Вбивати своїх дітей хочуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus