USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заборгували майже 55 тисяч і звільнили: експрацівниця санаторію на Волині 1,5 року не отримувала зарплату

12 Червня 2021 15:34
Мешканка Іванич, яка 18 років пропрацювала у ВП «Санаторій «Шахтар» ДП «Волиньвугілля», що в Павлівці, майже 1,5 року не отримувала заробітну плату, нещодавно її ще й скоротили з роботи.

Як повідомляє Буг, суд, у який двічі зверталася жінка, став на її сторону і звелів виплатити зароблене. Але жінка й досі нічого не отримала.

Марія Гошко працювала у санаторії молодшою медичною сестрою. Каже, що усі 18 років старанно й сумлінно виконувала усі свої обов’язки. У період карантину, коли в закладі не було пацієнтів, вона теж не сиділа без діла, а робила усе те, що їй веліло керівництво: прибирала й доглядала територію, садила квіти. Було й таке, що доводилось навіть заступати на охорону.

Однак зарплату за виконану роботу жінці не платили. І так 1,5 року. Жінка намагалася добитись правди. Спочатку вона неодноразово зверталась до керівництва санаторію, тоді до очільників ДП «Волиньвугілля», якому і належить заклад. Однак, як каже, там отримувала одну й ту ж саму відповідь: підприємство переживає важкі часи і перебуває у скрутному фінансовому становищі, а відтак коштів на зарплату немає і коли з'являться – невідомо.

«Я весь цей час просила, вимагала свою зарплату. Але марно. При цьому і далі продовжувала працювати. Сподівалась на краще. Бо ж як не як, пропрацювала в санаторії 18 років», – розповіла Марія.

Та врешті жінка втомились жити марними надіями й чекати золотих гір, тому подала позови до суду, який їх задовільнив і постановив стягнути з ДП «Волиньвугілля» заборговану їй зарплату. Однак віз і досі там. Бо, за словами Марії, незважаючи на рішення суду, своїх зароблених коштів вона так і не отримала.
Експрацівниця санаторію стверджує, що загальна сума боргу – майже 55 тисяч гривень. А для неї це чималі кошти.

«Я двічі зверталася в суд з позовними заявами. Вперше, щоб мені виплатили заборговану заробітну плату за рік часу: з липня 2019-го по липень 2020-го. По цій справі суд відбувся 2 грудня 2020 року. І я його виграла. Суд зобов’язав ДП «Волиньвугілля» виплатити мені 39 тисяч 750 гривень.

Опісля я вдруге звернулася до суду. Цього разу я вимагала виплатити мені зароблене з вересня по грудень 2020 року в сумі 15 тисяч 147 гривень. І знову суд, який відбувся 5 березня 2021 року задовольнив мій позов. Однак коштів мені так і не виплатили до цих пір. Ні за першою заборгованістю, ні за другою», – бідкається жінка.

Марія не розуміє, чому має страждати через скрутне становище підприємства. Адже вона в цьому не винна.

«Якщо не було змоги платити зарплату, то нащо людей тримали на роботі? Тепер виходить, що ми рік безплатно пропрацювали», – обурюються жінка.

А нещодавно й так доведену до відчаю працівницю санаторію ще й скоротили з роботи. Тож нарікає: після цього в неї повністю опустились руки. Адже тепер тануть останні сподівання отримати зароблене.

За її словами, вона вже не знає, як їй жити далі, куди звертатись за допомогою і яким ще способом добиватися виплати своєї зарплати. Бо її ніде «не чують».

«Я вже зверталась і до Нововолинського міського відділу ДВС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, і до правоохоронних органів, і у виконавчу службу. Але ніхто не хоче мені допомогти. Я вже не знаю, що робити далі й до кого звертатися», – нарікає експрацівниця санаторію.
За словами Марії Гошко, якщо ДП «Вольньвугілля» дійсно не має коштів на існування, то навіщо продовжує утримувати санаторій? Адже заборгованість перед людьми, які й досі там працюють, накопичується. А так заклад можна продати чи віддати комусь в оренду і погасити працівникам заборговану зарплату.

До слова, Марія Гошко не єдина працівниця санаторію «Шахтар», кому не виплатили зарплату. У лютому кожному з 10 працівників закладу боргували приблизно 40 тисяч гривень за рік роботи.

Нагадаємо, санаторій «Шахтар», що перебуває на балансі ДП «Волиньвугілля», хочуть передати у комунальну власність Павлівської громади, на території якої й перебуває заклад. Також його нещодавно перепрофілювали. Тепер це не санаторій, а база відпочинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus