USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські гірники перекриють міст через Західний Буг

6 Травня 2015 09:54
Гірники шахти «Нововолинська №10», яким заборгували зарплату за чотири місяці, 5 травня прийшли під міську раду вимагати справедливості та чесно зароблених грошей, - інформує БУГ.

“Шахтарям не виплатили заробленого за січень (50%), лютий, березень і квітень цього року, тому вони не можуть задовольнити навіть життєво необхідні потреби свої і своїх сімей, при цьому люди ще не отримали нових збільшених платіжних рахунків по комунальних послугах”, – розповів виконувач обов’язків голови профспілки вугільників шахти №10 “Нововолинська” Георгій Новосад.

Шахтарський мітинг організувався спонтанно, обурені гірники у складі декількох десятків рушили під стіни міської ради для висунення вимог міському голові. Віктора Сапожнікова на місті не було, адже він перебував в Луцьку у відрядженні.

Колектив гірників вирішив проводити безстрокову акцію протесту та перекривати дорогу 7-го травня перед мостом через річку Західний Буг. На разі, триває оформлення документів для офіційного проведення мітингу.

Зі слів голови незалежної профспілки гірників України шахти №10 “Нововолинська” Василя Прадіда, під час III-го з’їзду, міністр Володимир Демчишин особисто повідомив, що із 1-го травня на копальню почнуть поступати кошти. Оскільки цього не відбулось, гірники вирішили заявити про свої права та розпочати акцію протесту.

Також від шахтарського колективу раніше був надісланий лист-звернення до державних чиновників із проханням прискорити виплату заборгованості. Щоправда, досі жодної реакції.

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада України виділила 400 мільйонів гривень на погашення заборгованості з заробітних плат перед шахтарями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сем Показати IP 6 Травня 2015 10:12
Ну з 1-го по четверте вихідні, далі банки працюють (далі святкують) без клієнтів, а там знову вихідні, а там трійця. Як казав Жванецький, заходите после праздников. А ось після яких?
Анонім Показати IP 6 Травня 2015 13:43
Не у всіх вихідні 4го
Володимир Показати IP 6 Травня 2015 14:27
З гірниками Нововолинська усім треба проявити солідарність в боротьбі проти антинародної влади!
Анатоль_ до Володимир Показати IP 6 Травня 2015 14:42
Влада в нас народна, призначена Майданом!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 6 Травня 2015 17:35
А хто сказав що майдан народний? Чи як у Лівіїї? Був тиран Каддафі - люди жили спокійно. Демократи з народу за допомогою амеріканців вбили його. Європу заливають біженці з Лівіїї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus