USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку з візитом – голова комітету ВРУ з питань свободи слова

18 Лютого 2019 12:59
Майбутнє – за мовленням громад. Так, наявність у кожній громаді свого мовника сприяло би активнішому розвитку регіональних ЗМІ, потрібних для обговорення базових проблем громади.

Про це йшлося під час зустрічі за участю депутата Верховної Ради України Ігоря Гузя та голови комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар 18 лютого в конференц-залі готелю «Україна».

Насамперед нардеп Ігор Гузь підкреслив, що захід не має жодного агітаційного характеру, а запланований у рамках робочого візиту Вікторії Сюмар на Волинь.

Своєю чергою, Вікторія Сюмар ознайомила присутніх із роботою комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.

«Після Помаранчевої революції ми ставили перед собою цілком конкретні завдання. Я вважаю, що більшу частину з них нам вдалося виконати, тому що першою чергою мова йшла про обмеження російського впливу на український інформаційний простір… Ще раніше ми вели судовий позов про закриття російських телеканалів, і тоді вперше припинили мовити ключові російські телеканали в Україні.

Пізніше з’явилася заборона на трансляцію російських фільмів. Ми дали право Нацраді забороняти трансляцію будь-яких російських телеканалів, які подають інформацію, котра не відповідає дійсності, пропагандистського характеру тощо. Також у нас заборонені старі фільми, де є пропаганда органів влади та силових структур. У нас прийнятий закон про обмеження ввезення друкованої літератури, яка пропагує державного агресора. Цей закон працює набагато гірше, ніж закон про кіно. Чому? Тому що в сфері кіно є установа, яка стежить за тим, що показують телеканали. Це Нацрада, яка може припинити мовлення або накласти великі штрафи.

Стосовно закону про друковану літературу, то тут працює людський фактор. На жаль, Служба безпеки та митниця не достатньо добре працюють і пропускають таку літературу. Тут усе залежить від правоохоронних органів», – зазначила Вікторія Сюмар.
Окрім того, вона згадала, що загалом ситуація з українським кінематографом розвивається на належному рівні. До прикладу, було виділено близько 40 мільйонів доларів на підтримку вітчизняних стрічок через Держкіно.

«Це тим, чим ми пишаємося», – наголосила Вікторія Сюмар. І додала: якщо раніше Україна тільки споживала російські продукти, зокрема серіали, то зараз знімає достатньо, аби самій продавати свої продукти.

Водночас голова комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики зауважила, що ситуація на радіо теж сприятлива, адже квоти на україномовну музику перевиконуються, створюються нові українські музичні твори, які забезпечують розвиток конкурентного середовища.
Однак, як зазначила Вікторія Сюмар, багато законопроектів, підготовлених і поданих комітетом, блокуються, зокрема йдеться про закон про розпалювання мови ворожнечі чи підтримку друкованих видань, які проходять етап роздержавлення.

«У питаннях інформаційної політики наш уряд – абсолютно пасивний», – акцентувала Вікторія Сюмар.

Як додала, на її погляд, майбутнє – за мовленням громад. Мова йде про те, аби кожна громада мала свого мовника, що дозволило б запустити етап створення регіональних ЗМІ для обговорення базових проблем громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 18 Лютого 2019 13:06
А взагалі нащо та посада, хай на завод іде працювати! І ці всі чого там сидіти, хай ідуть вулиці прибирати, більше користі буде
Анонім Показати IP 18 Лютого 2019 13:07
Тунеядці!
777 Показати IP 18 Лютого 2019 14:28
А народу то в зал привалило....
Саня Показати IP 18 Лютого 2019 14:33
Два чесних українських політика. Приємно дивитися.
перехожий Показати IP 18 Лютого 2019 14:57
А журналістів як багато, так цікавить «свобода слова» від Сюмар :))) А Гузь там яким боком?
ГлавРед Показати IP 18 Лютого 2019 23:32
В Києвы нічого путнього не робить - ще й на нашу Волинь приїхала воду каламутити. Їдь в свою Бучу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus