USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Забудовнику продовжили оренду, аби лучани отримали безкоштовне житло

25 Жовтня 2017 20:26
По проспекту Волі, 44а триває будівництво багатоповерхового житлового будинку з торгово-офісними приміщеннями, під час якого порушуються будівельні норми. Депутати Луцької міської ради бачать два шляхи розв'язання проблеми: через суди змусити знести будівлю, або дозволити завершити об’єкт й безплатно отримати частину помешкань для лучан, які записані у черзі на житло.

Про це йшлося під час пленарного засідання 32 сесії Луцької міської ради 25 жовтня.

На розгляд депутатів винесли проект рішення щодо продовження договору оренди ТОВ «Буд-трейд» для будівництва та обслуговування багатоповерхового житлового будинку.

Депутат Євгеній Ткачук інформував, що забудовник вже мав дозвіл на оренду землі й просить його продовжити, за що обіцяє подарувати місту значну площу рівну приблизно п’яти трикімнатних "хрущовок", але в новобудові.

«Будівельник зводить багатоповерхівки біля філармонії, зараз добудовує другу чергу й 8% зобов’язується передати на баланс Луцької міської ради, а це 241 квадратний метр. Їх ми зможемо передати людям, які стоять на квартирній черзі пільгових категорій. Мова не про надання нової ділянки, а про поновлення договору оренди. Я не пам’ятаю, щоб таку кількість квартир будь-хто із забудовників давав, хіба тільки виділяли для певних служб. Тому треба не просто критикувати, а приводити таких інвесторів у місто», - наголосив депутат і закликав колег підтримати проект рішення.

Зауважимо, що забудовник має намір звести будівлю площею близько 3100 квадратних метрів.

Втім, депутат міської ради від фракції «Самопоміч» Тарас Шляхтич зауважив, що будівництво проблемне й тому не варто підтримувати дозвіл на оренду. А начальник відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради Юрій Маслюк повідомив, що на забудовника накладали штрафи на суму 300 тисяч гривень і 630 тисяч гривень.

«Усі соціальні моменти - це важливо, але є норми будівництва, які порушенні, треба їх вирішувати», - дорікнув Шляхтич. Тоді колеги запитали в депутата які він має пропозиції вирішення проблеми. Проте крім нарікань нічого не почули.

Натомість радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук пояснив, що звернення треба підтримати, аби вирішити проблему лучан, які потребують житла.

«Я і не сумнівався, що представники «Самопомочі» будуть проти, тому я проаналізував ситуацію й представляю статистику: з 2010 року в Луцьку збудувати 48 тисяч квадратних метрів житла, якби усі вони давали 8% місту, то приблизно близько 600 сімей отримали б двокімнатні квартири чи близько 900 сімей однокімнатні», - пояснив Ігор Поліщук.

Підтримати забудовника закликав і депутат Андрій Козюра, який зауважив, що в міську казну надійдуть гроші від пайової участі на розвиток Луцька та додатково 3,4 мільйона гривень (сплата штрафів та вартість 8% квадратних метрів).

«У цій ситуації є два виходи - застави власника розібрати споруду. Втім, хто від цього виграє?! А так, як він сам цього не робитиме, то доведеться роками по судах ходити і його заставляти забирати звідти по цеглині. Але є й другий варіант: дати цьому недобросовісному забудовнику оренду, аби він провів експертизу чи будинок належно зведений, далі щоб він оформив документи для забудови, а після здачі об’єкту – передав обіцяні квадратні метри міській раді», - пояснив депутат.

Після довгих дискусій та суперечок більшість таки підтримала забудовника, аби в майбутньому передати квартири соціально вразливим верствам населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Архітектор Показати IP 25 Жовтня 2017 21:43
Якби ще той будинок виглядав нормально... А то побудують таке страшило, що буде потім псувати вигляд міста 100 років. Якщо не розвалиться раніше.
лучанка Показати IP 25 Жовтня 2017 23:00
Цікаво,хто ж там стоїть на черзі.Прокурори на державне житло,які мають по три квартири і будинки.Дайте їм ще.Бо більш ніхто на це не заслуговує.А простим смертним тільки гроб
Ге-ге!!! Показати IP 25 Жовтня 2017 23:53
"...аби в майбутньому передати квартири соціально вразливим верствам населення."- Ото насмішили: коли і кому міськрада просто так роздавала квартири та ще й по совісті? Зараз або укладуть із забудовником завідомо нікчемну угоду, яку він потім успішно скасує у суді ( а лучани дістануть дулю, а не житло), або в черзі на житло першими опиняться найбільш "стражденні" (читай:"свої ") люди.
ЛучанкаВолинянка Показати IP 26 Жовтня 2017 10:06
Продовжили дозвіл на оренду, тепер можна бути більш впевненим, що будинок добудують і здадуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus