USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Програму «Житло для молоді» Волині вдалося реалізувати лише на чверть

24 Травня 2018 19:00
Цього року 10 людей уже змогли скористатися програмою «Житло для молоді» Волині. Втім, за 5 років програма була профінансована лише на чверть, 350 молодих сімейних пар досі стоять на черзі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

У Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву кажуть, що громади не активно долучаються до підтримки будівництва молодіжного житла.

«Для реалізації програми ми залучили 10 млн грн. Більшість цієї суми – держкошти. Є фінансування і обласного, місцевих бюджетів. Відповідно до результативних показників Програми, за період 2013-2017 роки надано 24 кредити, придбано житла загальною площею 1 551,28 кв. м. Загалом, на сьогодні ми обслуговуємо до 300 кредитів.

Передбачалося по програмі 40 млн, але дали лише 10, тому бажаних показників не досягнули. Ефективнішими були міста Ковель та Володимир-Волинський, які долучалися із співфінансуванням. Загалом, із 20 місцевих бюджетів області, 80% або 16 бюджетів, у продовж дії Програми до співфінансування програмних заходів не залучались», - доповіла директор регіонального управління ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Тетяна Воробйова.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДО ТИСЯЧІ КВАРТИР «ОСІЛИ В КИШЕНЯХ» ЧИНОВНИКІВ ЗА 2010-2017 РОКИ, - ПОЛІЩУК

Зауважимо, лише в Луцьку на квартирній черзі «загальній» перебуває 1629 осіб, вона формувалася ще з 1975 року. У списку позачерговиків перебуває 240 осіб, формувати цей перелік розпочали із 1985 року. Пільговий список був сформований із 1980 року й налічує 756 лучан. У черзі на отримання соціального житла є 68 людей, цей перелік почали формувати з 2008 року. Нагадаємо, передаючи ключі від нового житла сиротам, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук наголосив, що міська рада взяла курс на забезпечення помешканням тих людей, які цього потребують. «На жаль, минулі роки були втрачені, й багато лучан, які стояли на черзі, просто не дожили до часу, коли їм надали б квартиру»,- додав свого часу Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus