USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Маріуполі загарбники зачищають завали Драмтеатру, тіла загиблих вивозять і звалюють в траншею

23 Квітня 2022 15:10
У Маріуполі окупанти зачищають завали розбомбленого російськими військами Драматичного театру, знайдені тіла вивозять в селище Мангуш, де звалюють в траншею.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

За даними Андрющенка, окупанти продовжують «зачистку» в центрі Маріуполя. Наразі йде розбір завалів Драматичного театру, де переховувалися сотні мирних людей, на яких російська авіація скинула потужні бомби.

Окупанти упаковують знайдені тіла загиблих у пластикові мішки, тракторами та вантажівками переміщують у накопичувач у промисловій зоні в районі Нікольського шосе. Потім, за наповненням, вивозять в с. Мангуш, де насипом звалюють в 300-метрову траншею.

Радник мера зазначає, що до «зачистки» від тіл загиблих маріупольців залучені виключно командировані працівники так званих «МЧС ДНР» через відмову місцевих мешканців в участі в подібних роботах.

«Цинізму росіян немає межі. Територія скверу під Драматичним театром використовувалась для кладовища солдатів нацистської Германії, тіла яких було ексгумовано та перезаховано лише в 2018-2019 роках при проведені реконструкції. Тепер росіяни знов перетворили центр Маріуполя на кладовище. Нема слів. Лише Лють!» – йдеться в дописі.

Читати ще: Жінки, діти та немовлята: показали відео з цивільними, які вже два місяці живуть в підвалах «Азовсталі»

В той час як російська пропаганда бравурно звітує про «взяття Маріуполя», вулиці якого «очищені від нацистів», українські Сили оборони продовжують мужньо боронити частину заблокованого міста і зокрема цивільних (більшість – жінки та діти), які укриваються від звірства окупантів у підвалах комбінату «Азовсталь». Українська влада і цивілізований світ закликають російського агресора дати можливість мирним жителям залишити фактично знищене загарбниками місто гуманітарними коридорами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus